Szukam pomysłu na prezent dla faceta, który od kilku miesięcy wkręcił się w bieganie i zapisał się na swój pierwszy półmaraton. Ma 32 lata, pracuje głównie przy komputerze w branży IT i traktuje bieganie jako sposób na odcięcie się od pracy po godzinach. Do tej pory kupił sobie porządne buty i prosty zegarek sportowy, ale resztę rzeczy dobiera raczej przypadkowo. Budżet mam mniej więcej 300-500 zł, więc chciałbym celować w coś sensownego, ale bez przesady. Nie chciałbym kupić czegoś zbyt profesjonalnego, czego początkujący biegacz jeszcze nie wykorzysta. Zależy mi też, żeby prezent był praktyczny, a nie tylko gadżetem do odłożenia do szuflady. Co realnie sprawdzi się jako prezent dla kogoś na takim etapie biegania?
Jaki kupic prezent dla niego
Jaki prezent dla faceta, który zaczął biegać i szykuje się do pierwszego półmaratonu?
O
OskarDoradza
2026-08-31 14:01
3 Komentarzy
Dyskusja (3)
Strona 1 z 1
D
DariaZForum
2026-08-31 15:51
Celowałbym w dobre spodenki/legginsy biegowe, pas na telefon i żele albo kamizelkę/nerkę do dłuższych wybiegań, bo przy półmaratonie takie rzeczy szybko zaczynają robić różnicę. Biega bardziej po mieście czy w terenie?
K
KlaudiaDoradza
2026-08-31 17:05
Też poszedłbym w coś z praktycznych rzeczy do dłuższych treningów: dobre spodenki z kieszeniami, cienki pas biegowy albo mała kamizelka mogą mu się przydać bardziej niż kolejny gadżet. Jeśli biega głównie po mieście, to dorzuciłbym jeszcze porządne skarpety biegowe i kilka żeli do testów przed półmaratonem, a jeśli w terenie, to może lekka czołówka?
O
OlgaPodpowiada
2026-08-31 16:02
Ja bym poszedł w coś, czego sam początkujący biegacz często nie kupuje od razu, a potem bardzo docenia: dobrą kamizelkę/pas do biegania, skarpety techniczne albo lekką wiatrówkę na treningi w gorszą pogodę. Przy budżecie 300-500 zł da się już kupić naprawdę sensowną rzecz, która nie będzie tylko gadżetem do szuflady. Fajnym pomysłem może być też pakiet: skarpety, żele na dłuższe wybiegania i opaska/czołówka, jeśli biega wieczorami po pracy. Wiesz, czy częściej biega po mieście, lesie czy raczej na bieżni?