Jaki kupic prezent dla niego

Jaki prezent dla faceta, który zaczął biegać i szykuje się do pierwszego półmaratonu?

O
OskarDoradza
2026-08-31 14:01
3 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent dla faceta, który od kilku miesięcy wkręcił się w bieganie i zapisał się na swój pierwszy półmaraton. Ma 32 lata, pracuje głównie przy komputerze w branży IT i traktuje bieganie jako sposób na odcięcie się od pracy po godzinach. Do tej pory kupił sobie porządne buty i prosty zegarek sportowy, ale resztę rzeczy dobiera raczej przypadkowo. Budżet mam mniej więcej 300-500 zł, więc chciałbym celować w coś sensownego, ale bez przesady. Nie chciałbym kupić czegoś zbyt profesjonalnego, czego początkujący biegacz jeszcze nie wykorzysta. Zależy mi też, żeby prezent był praktyczny, a nie tylko gadżetem do odłożenia do szuflady. Co realnie sprawdzi się jako prezent dla kogoś na takim etapie biegania?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

D

DariaZForum

2026-08-31 15:51

Celowałbym w dobre spodenki/legginsy biegowe, pas na telefon i żele albo kamizelkę/nerkę do dłuższych wybiegań, bo przy półmaratonie takie rzeczy szybko zaczynają robić różnicę. Biega bardziej po mieście czy w terenie?
K

KlaudiaDoradza

2026-08-31 17:05

RE: DariaZForum
Też poszedłbym w coś z praktycznych rzeczy do dłuższych treningów: dobre spodenki z kieszeniami, cienki pas biegowy albo mała kamizelka mogą mu się przydać bardziej niż kolejny gadżet. Jeśli biega głównie po mieście, to dorzuciłbym jeszcze porządne skarpety biegowe i kilka żeli do testów przed półmaratonem, a jeśli w terenie, to może lekka czołówka?
O

OlgaPodpowiada

2026-08-31 16:02

Ja bym poszedł w coś, czego sam początkujący biegacz często nie kupuje od razu, a potem bardzo docenia: dobrą kamizelkę/pas do biegania, skarpety techniczne albo lekką wiatrówkę na treningi w gorszą pogodę. Przy budżecie 300-500 zł da się już kupić naprawdę sensowną rzecz, która nie będzie tylko gadżetem do szuflady. Fajnym pomysłem może być też pakiet: skarpety, żele na dłuższe wybiegania i opaska/czołówka, jeśli biega wieczorami po pracy. Wiesz, czy częściej biega po mieście, lesie czy raczej na bieżni?