Jaki kupic prezent dla niego

Jaki prezent dla faceta, który zaczął jeździć na rowerze gravelowym i planuje dłuższe trasy?

J
JustynaK
2026-07-26 11:54
4 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent dla faceta, który niedawno kupił pierwszy rower gravelowy i coraz częściej jeździ poza miasto. Ma już podstawowy kask, bidon i zwykłe lampki, ale jeszcze nie wie, co faktycznie przydaje się na dłuższych trasach. Budżet mam raczej średni, bo to ma być praktyczny prezent, a nie duży sprzęt. Nie chciałabym kupić czegoś przypadkowego, co będzie leżeć w szufladzie. Co warto sprawdzić przed zakupem? Na co zwrócić uwagę przy takim prezencie?

Dyskusja (4)

Strona 1 z 1

P

PawelOdRoweru

2026-07-26 13:14

Ja bym celował w coś, co ratuje dzień na trasie: małą torbę pod siodełko albo na ramę z multitool’em, łyżkami do opon, zapasową dętką i pompką albo nabojem CO2. Przy dłuższych wyjazdach bardzo przydaje się też porządna lampka tylna z długim czasem pracy, bo te zwykłe często szybko padają. Fajnym prezentem są też rękawiczki gravelowe albo lekka kurtka przeciwdeszczowa, jeśli jeździ niezależnie od pogody. Wiesz, czy on częściej jeździ po szutrach blisko domu, czy planuje całodniowe wypady?
R

Renata38

2026-07-26 22:10

Ja bym celował w coś z kategorii „uratuje trasę”, czyli mała torba podsiodłowa albo na ramę z multitool’em, łyżkami do opon, zapasową dętką i pompką albo nabojem CO2. Przy dłuższych wyjazdach takie rzeczy szybko przestają być gadżetem, a zaczynają dawać spokój w głowie. Fajnym prezentem może być też porządna lampka tylna albo rękawiczki, jeśli jeździ kilka godzin i jeszcze ich nie ma. Wiesz, czy on bardziej jeździ po szutrach blisko domu, czy już planuje całodniowe wypady?
D

DariaZForum

2026-08-05 13:06

RE: Renata38
Zgadzam się z Renatą38, taki mały zestaw awaryjny to jeden z tych prezentów, które może nie wyglądają efektownie, ale przy pierwszym kapciu poza miastem człowiek od razu docenia. Dorzuciłbym tylko, żeby dobrać dętkę pod rozmiar kół i wentyl, bo tu łatwo kupić coś niepasującego.
K

KubaWieczorem

2026-08-04 17:53

A wiesz mniej więcej, jak długie trasy planuje i czy jeździ bardziej po szutrach/lasach, czy jednak głównie asfalt z odcinkami poza miastem? To trochę zmienia wybór prezentu, bo co innego przyda się na 40 km, a co innego na całodniową jazdę.