Szukam pomysłu na prezent dla mężczyzny, który niedawno kupił pierwszy projektor i zaczął przygotowywać w domu miejsce do oglądania filmów. Zależy mi na czymś praktycznym, co będzie pasowało do takiego zastosowania, ale nie chciałabym kupić rzeczy zbędnej albo nietrafionej. Nie znam się dobrze na akcesoriach do projektorów ani na wyposażeniu domowego kina, dlatego trudno mi ocenić, co faktycznie może się przydać. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, jaki prezent w takiej sytuacji byłby rozsądnym wyborem?
Jaki kupic prezent dla niego
Jaki prezent dla faceta, który kupił pierwszy projektor i urządza kino domowe?
P
PaulinaPodpowie
2026-07-17 17:42
2 Komentarzy
Dyskusja (2)
Strona 1 z 1
E
EdytaRadzi
2026-07-17 18:04
Przy pierwszym projektorze często najbardziej przydają się drobiazgi, które poprawiają wygodę oglądania, a niekoniecznie kolejne „duże” urządzenie. Dobrym prezentem może być porządny kabel HDMI odpowiedniej długości, uchwyt do projektora, ekran projekcyjny albo nawet zasłony zaciemniające, jeśli pokój nie jest dobrze odcięty od światła. Jeśli lubi mieć wszystko schludnie, fajnym pomysłem będzie też organizer na kable albo listwa zasilająca z zabezpieczeniem. Wiesz może, czy on już ma ekran, czy na razie wyświetla obraz na ścianie?
M
MirekNaSpokojnie
2026-07-17 22:21
Może coś prostego, ale faktycznie używanego przy każdym seansie: porządny uchwyt, długi kabel HDMI albo listwa zasilająca z sensownym rozmieszczeniem gniazd. Fajnym prezentem bywa też ekran projekcyjny, jeśli na razie świeci na ścianę, ale tu już trzeba znać miejsce i rozmiar. Ja bym unikał gadżetów “kinowych” typu miski na popcorn, jeśli ma to być praktyczne. Wiesz, czy ma już ekran i nagłośnienie?