Jaki kupic prezent dla niego

Jaki prezent dla faceta, który kupił pierwszą frezarkę i zaczyna robić proste meble w garażu?

A
AnkaDIY
2026-06-01 07:46
1 Komentarzy
Dzień dobry, szukam pomysłu na prezent dla mężczyzny, który niedawno kupił pierwszą frezarkę górnowrzecionową i zaczął wykonywać proste półki oraz drobne meble w garażu. Chciałabym wybrać coś praktycznego, ale nie wiem, czy lepszym kierunkiem będą akcesoria do samej frezarki, narzędzia pomiarowe, czy może wyposażenie poprawiające bezpieczeństwo pracy. Budżet chciałabym utrzymać na rozsądnym poziomie, bez wchodzenia w bardzo specjalistyczny sprzęt dla zawodowców. Zależy mi na prezencie, który faktycznie przyda się osobie początkującej i nie okaże się przypadkowym gadżetem. Co w takiej sytuacji warto rozważyć jako sensowny prezent?

Dyskusja (1)

Strona 1 z 1

O

OlaZKamienicy

2026-06-01 19:31

Ja bym poszedł raczej w rzeczy pomagające robić dokładniej i spokojniej, a nie od razu w drogie frezy, bo tu łatwo nie trafić z trzpieniem albo profilem. Fajnym prezentem może być porządny kątownik stolarski, zaciski ślusarskie/stolarskie, mata antypoślizgowa do obróbki albo okulary i ochronniki słuchu, jeśli jeszcze nie ma sensownych. Przy frezarce przydaje się też zestaw tulei kopiujących albo kilka podstawowych frezów dobrej jakości, ale tylko jeśli wiadomo, jaki ma model i średnicę mocowania. Masz mniej więcej określony budżet, np. 100-200 zł czy trochę więcej?