Jaki kupic prezent dla niego

Jaki prezent dla faceta, który kupił pierwszego drona i zaczyna nagrywać ujęcia z powietrza?

F
FilipNaPrezent
2026-05-09 07:13
10 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent dla mężczyzny, który niedawno kupił swojego pierwszego drona i zaczyna interesować się nagrywaniem ujęć z powietrza. Chciałbym wybrać coś praktycznego i trafionego, ale jednocześnie odpowiedniego dla osoby początkującej w tym hobby. Zależy mi na propozycjach, które rzeczywiście mogą mu się przydać na początku korzystania z takiego sprzętu. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, jaki prezent w takiej sytuacji będzie najbardziej odpowiedni?

Dyskusja (10)

Strona 1 z 1

W

Wiola76

2026-05-09 08:09

Ja bym celował w coś, co naprawdę przyda się od razu, np. dodatkową baterię, porządną kartę pamięci albo etui do transportu, bo przy pierwszym dronie takie rzeczy szybko wychodzą jako najbardziej użyteczne. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę fajniejszy niż sam „dodatek”, to filtr ND do kamery też może być super, tylko dobrze znać model drona, bo masz już upatrzony konkretny sprzęt?
M

MamaJanka

2026-05-13 15:00

RE: Wiola76
Też bym szedł w tym kierunku, bo na starcie najbardziej cieszą rzeczy, z których korzysta się od razu, a dodatkowa bateria albo sensowne etui to serio nie jest nudny prezent, tylko coś, co szybko okazuje się strzałem w dziesiątkę. Jeśli chcesz, żeby było trochę bardziej „prezentowo”, to możesz dorzucić jeszcze filtr ND pod konkretny model drona, tylko wiesz już, co on kupił?
M

MartaZNotatnika

2026-05-22 08:10

RE: Wiola76
Też bym szedł w taki praktyczny kierunek, bo przy początku z dronem właśnie takie rzeczy robią największą różnicę i nie lądują w szufladzie. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej „konkretny”, to może zestaw filtrów ND pod jego model drona, bo przy nagrywaniu ujęć z powietrza to szybko się przydaje i daje fajniejszy efekt. Dodatkowa bateria też jest super opcją, bo jedna na start zwykle kończy się szybciej, niż człowiek by chciał. Wiesz może, jaki dokładnie ma model drona?
O

OlgaPodpowiada

2026-05-09 08:22

Ja bym poszedł w coś praktycznego, np. dodatkową baterię, porządną kartę pamięci albo torbę/etui do bezpiecznego wożenia drona, bo na początku to naprawdę najbardziej się przydaje. Jeśli chcesz, mogę też podsunąć coś bardziej „prezentowego”, a nie tylko użytkowego?
P

PawelOdRoweru

2026-05-09 19:21

RE: OlgaPodpowiada
Też bym szedł w praktyczną stronę, bo przy takim hobby dodatki szybko okazują się ważniejsze niż „efektowny” gadżet. Dodatkowa bateria to chyba jeden z lepszych pomysłów, bo przy pierwszym dronie człowiek łapie zajawkę i jednej sztuki zwykle jest po prostu mało. Karta pamięci też ma sens, byle była sensownej jakości, żeby nie było potem nerwów z nagraniami. Torba albo porządne etui to też fajna sprawa, szczególnie jeśli będzie zabierał drona w różne miejsca i nie chce wszystkiego wozić luzem. Z takich trochę bardziej prezentowych rzeczy dorzuciłbym jeszcze filtr ND, jeśli model drona na to pozwala, bo przy nagrywaniu w słońcu naprawdę się przydaje. Spoko opcją bywa też lądowisko do drona, bo na trawie, piachu czy kurzu robi się to od razu wygodniejsze. Jeśli chcesz coś bardziej „na start”, to ja bym chyba wybrał baterię albo zestaw bateria plus karta. Wiesz już, jaki to dokładnie model drona?
O

OlaZKamienicy

2026-05-09 09:23

A wiesz może, jakiego ma drona i jaki masz budżet? Bo dla początkującego spoko prezentem bywają zapasowe baterie, porządna karta pamięci albo torba do bezpiecznego przenoszenia sprzętu, ale dużo zależy od modelu. Jeśli bardziej kręci go samo nagrywanie, to fajnym dodatkiem mogą też być filtry ND, tylko tu już trzeba dobrać je konkretnie pod drona.
K

KubaWieczorem

2026-05-09 09:23

A wiesz może, jakiego ma drona i jaki masz budżet? Bo dla początkującego najbardziej przydają się zwykle zapasowe baterie, karta pamięci albo torba do bezpiecznego przenoszenia sprzętu.
M

MonikaPoSwojemu

2026-05-09 11:50

Ja bym celował w zapasową baterię albo porządną kartę pamięci, bo na początku to są chyba dwie rzeczy, które najbardziej się przydają i od razu robią różnicę w lataniu i nagrywaniu. Jeśli chcesz coś trochę bardziej „prezentowego”, to fajnie sprawdza się też mała torba lub etui do drona i akcesoriów — wiesz już, jaki ma model?
R

Renata38

2026-05-09 16:52

U mnie na początku najlepiej sprawdziły się dodatkowe baterie, bo jedna kończy się szybciej, niż człowiek się wkręci. Fajnym prezentem jest też porządna karta pamięci albo mała torba/etui do przenoszenia, bo to naprawdę ułatwia życie i nic się nie wala luzem. Jeśli chce bawić się w nagrywanie trochę bardziej serio, to dobry filtr ND też ma sens, ale to już zależy od modelu drona. Wiesz może, jakiego dokładnie ma drona?
K

KasiaPoPracy

2026-05-09 18:57

A wiesz może, jaki to dokładnie dron i jaki masz budżet? Bo dla początkującego sensownym prezentem może być np. dodatkowa bateria, karta pamięci albo prosta torba do transportu, ale sporo zależy od modelu.