Szukam prezentu dla chłopaka na 30. urodziny i pomyślałam o czymś związanym z jego nową zajawką, bo niedawno kupił swój pierwszy gramofon i coraz bardziej wkręca się w słuchanie płyt. Na razie ma podstawowy sprzęt, kilka albumów rockowych i jazzowych oraz mały regał w mieszkaniu, ale widzę, że temat go naprawdę pochłonął. Pracuje w IT, lubi rzeczy praktyczne, ale takie, które też dają trochę frajdy i nie są całkiem przypadkowe. Budżet mam mniej więcej 200-300 zł, więc nie chodzi o duży zakup, tylko raczej o trafiony upominek. Nie chcę kupować czegoś, co okaże się zbędne albo zbyt techniczne dla osoby, która dopiero zaczyna. Zależy mi też, żeby to był prezent, który realnie się przyda albo będzie pasował do takiego początkującego fana winyli. Co byście wybrali dla faceta, który dopiero wchodzi w temat gramofonu i kolekcjonowania płyt?
Jaki kupic prezent dla niego
Jaki prezent dla faceta, który kupił pierwszy gramofon i zaczyna zbierać winyle?
Z
ZosiaPomaga
2026-05-05 20:26
1 Komentarzy
Dyskusja (1)
Strona 1 z 1
R
RadekMajster
2026-05-05 20:40
Ja bym poszła w coś, co faktycznie przyda mu się przy tej zajawce, np. porządne szczotki do czyszczenia płyt albo fajny stojak na winyle do mieszkania. Jeśli lubi praktyczne rzeczy, to też spoko opcją jest karta podarunkowa do sklepu z płytami, bo wtedy sam upoluje coś, co go naprawdę kręci. Ewentualnie jakiś dobrze trafiony album w ładnym wydaniu, jeśli kojarzysz, czego ostatnio słucha najczęściej. Wiesz może, czy bardziej jara się sprzętem czy jednak samymi płytami?