Chciałbym zapytać, jaki prezent byłby odpowiedni dla mężczyzny, który od kilku miesięcy regularnie trenuje na siłowni i zaczyna traktować to bardziej poważnie. Zależy mi, aby upominek był praktyczny, ale jednocześnie nie był zbyt osobisty ani nietrafiony pod kątem rozmiaru lub preferencji treningowych. Czy w takiej sytuacji lepiej szukać czegoś związanego bezpośrednio z ćwiczeniami, regeneracją, czy może ogólną organizacją treningów? Prezent ma być raczej solidny i użyteczny, a nie typowo zabawny lub symboliczny. Jakie propozycje warto rozważyć, żeby nie powielać oczywistych i przypadkowych gadżetów sportowych?
Jaki kupic prezent dla niego
Jaki prezent dla faceta, który zaczął regularnie trenować na siłowni?
A
AdrianKupuje
2026-04-20 22:07
10 Komentarzy
Dyskusja (10)
Strona 1 z 1
D
DariaZForum
2026-04-21 07:56
Dużo zależy od tego, jak on teraz trenuje i co już ma, bo przy siłowni łatwo kupić coś, co będzie leżało w szafie. Jeśli chodzi kilka razy w tygodniu, to praktyczne mogą być rzeczy używane regularnie, ale bez wchodzenia w rozmiary ubrań czy konkretne suplementy. Fajnym tropem jest coś do organizacji treningu albo regeneracji po nim, bo to zwykle mniej ryzykowne niż sprzęt dobierany pod plan ćwiczeń. Z odżywkami byłbym ostrożny, bo każdy ma swoje smaki, skład i podejście do diety. Podobnie z rękawiczkami, pasem czy paskami, bo jedni lubią, inni w ogóle nie używają. Dobrym pomysłem może być też coś bardziej neutralnego, np. porządny bidon, torba treningowa albo voucher do sklepu sportowego, jeśli nie chcesz zgadywać. A on bardziej ćwiczy siłowo, czy ogólnie chodzi na siłownię dla formy?
K
KubaWieczorem
2026-04-21 08:46
Też mam wrażenie, że przy takim prezencie najpierw dobrze wyczuć, czy on bardziej idzie w trening siłowy, ogólną formę czy może już ma konkretny plan i swoje akcesoria. A wiadomo, czy ćwiczy sam, czy z trenerem?
C
CelinaOdpowiada
2026-04-21 08:39
Dobrym pomysłem może być coś praktycznego, ale neutralnego, np. porządny bidon/shaker, ręcznik szybkoschnący, torba na trening albo paski/uchwyty do ćwiczeń, jeśli już robi trening siłowy. Z regeneracji fajnie sprawdza się roller, piłka do masażu albo voucher na masaż sportowy, bo tu nie trzeba trafiać w rozmiar ani gust. Raczej uważałbym z odżywkami i ubraniami, jeśli nie znasz dokładnie preferencji, bo łatwo kupić coś nietrafionego. Wiesz, czy on trenuje bardziej siłowo, czy ogólnie dla kondycji?
S
SylwiaLubiProsto
2026-04-21 10:19
Ja bym poszedł w coś praktycznego, ale neutralnego, np. porządny shaker, ręcznik szybkoschnący albo torbę na trening, jeśli jeszcze nie ma. Z rzeczy około treningowych fajnie wypada też voucher do sklepu sportowego, bo wtedy sam dobierze sobie coś pod swoje potrzeby. Suplementów czy ubrań raczej bym nie kupował w ciemno, bo tu łatwo nie trafić. Wiesz może, czy bardziej ćwiczy siłowo, czy ogólnie dla formy?
M
MonikaPoSwojemu
2026-04-24 07:42
Też bym szedł raczej w coś użytkowego i bez zgadywania rozmiaru czy gustu. Shaker albo szybkoschnący ręcznik to fajne drobiazgi, ale jeśli ma już podstawy, to torba treningowa może być bardziej konkretnym prezentem. Voucher też ma sens, zwłaszcza przy sprzęcie czy ubraniach, bo każdy ma swoje preferencje. A wiesz, czy on już ma własną torbę na siłownię?
M
MamaJanka
2026-04-24 09:46
Tu bym tylko uważał z typowo „siłownianymi” rzeczami typu suplementy, pas czy rękawiczki, bo każdy szybko wyrabia sobie własne preferencje i łatwo przestrzelić. Może coś bardziej neutralnego, np. porządny shaker, ręcznik treningowy albo bon do sklepu sportowego?
A
Anka_z_Osiedla
2026-04-30 19:40
Zgadzam się z MamaJanka, tylko z shakerem też bym się trochę wstrzymał, bo często ludzie już mają swój ulubiony albo dostają taki przy odżywkach. Bardziej uniwersalny wydaje mi się bon albo coś do regeneracji, np. roller, jeśli wiadomo, że faktycznie z tego skorzysta.
M
MirekNaSpokojnie
2026-04-30 21:39
Też mam podobne odczucie, bo shaker czy rękawiczki łatwo zdublować albo nie trafić w gust, a bon daje mu więcej swobody. A wiadomo w ogóle, czy on bardziej narzeka po treningach na spięte mięśnie, czy raczej jara się nowym sprzętem i akcesoriami?
J
Jacek1979
2026-05-03 22:48
A dużo zależy od tego, jak on ćwiczy i co już ma. Jeśli dopiero się wkręca, to łatwo kupić coś, co będzie leżało w szafce, bo każdy ma trochę inne przyzwyczajenia na siłowni. Ja bym najpierw spróbował wybadać, czy bardziej brakuje mu czegoś do samego treningu, czy do regeneracji po nim. Masz jakiś budżet na ten prezent?
P
Piotrek78
2026-05-03 22:48
Ja bym poszedł w coś praktycznego, ale bez wchodzenia w rozmiary ubrań czy konkretne suplementy, bo tu łatwo nie trafić. Fajnym pomysłem może być porządny shaker, bidon, ręcznik szybkoschnący albo torba na siłownię, jeśli jeszcze nie ma czegoś wygodnego. Z rzeczy bardziej „okołotreningowych” dobrze wypada też roller albo piłka do masażu, bo przy regularnych treningach regeneracja zaczyna mieć znaczenie. Rękawiczki, paski czy pas treningowy są już bardziej zależne od tego, jak ćwiczy, więc z tym bym uważał. Karta podarunkowa do sklepu sportowego też nie jest zła, chociaż mniej efektowna jako prezent. Można też dorzucić coś prostego, np. dobre skarpety sportowe albo organizer do torby. A wiesz, czy on bardziej ćwiczy siłowo, czy ogólnie dla formy?