Jaki kupic prezent dla niego

Jaki prezent dla faceta, który zaczął regularnie trenować na siłowni?

A
AdrianKupuje
2026-04-20 22:07
3 Komentarzy
Chciałbym zapytać, jaki prezent byłby odpowiedni dla mężczyzny, który od kilku miesięcy regularnie trenuje na siłowni i zaczyna traktować to bardziej poważnie. Zależy mi, aby upominek był praktyczny, ale jednocześnie nie był zbyt osobisty ani nietrafiony pod kątem rozmiaru lub preferencji treningowych. Czy w takiej sytuacji lepiej szukać czegoś związanego bezpośrednio z ćwiczeniami, regeneracją, czy może ogólną organizacją treningów? Prezent ma być raczej solidny i użyteczny, a nie typowo zabawny lub symboliczny. Jakie propozycje warto rozważyć, żeby nie powielać oczywistych i przypadkowych gadżetów sportowych?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

D

DariaZForum

2026-04-21 07:56

Dużo zależy od tego, jak on teraz trenuje i co już ma, bo przy siłowni łatwo kupić coś, co będzie leżało w szafie. Jeśli chodzi kilka razy w tygodniu, to praktyczne mogą być rzeczy używane regularnie, ale bez wchodzenia w rozmiary ubrań czy konkretne suplementy. Fajnym tropem jest coś do organizacji treningu albo regeneracji po nim, bo to zwykle mniej ryzykowne niż sprzęt dobierany pod plan ćwiczeń. Z odżywkami byłbym ostrożny, bo każdy ma swoje smaki, skład i podejście do diety. Podobnie z rękawiczkami, pasem czy paskami, bo jedni lubią, inni w ogóle nie używają. Dobrym pomysłem może być też coś bardziej neutralnego, np. porządny bidon, torba treningowa albo voucher do sklepu sportowego, jeśli nie chcesz zgadywać. A on bardziej ćwiczy siłowo, czy ogólnie chodzi na siłownię dla formy?
K

KubaWieczorem

2026-04-21 08:46

RE: DariaZForum
Też mam wrażenie, że przy takim prezencie najpierw dobrze wyczuć, czy on bardziej idzie w trening siłowy, ogólną formę czy może już ma konkretny plan i swoje akcesoria. A wiadomo, czy ćwiczy sam, czy z trenerem?
C

CelinaOdpowiada

2026-04-21 08:39

Dobrym pomysłem może być coś praktycznego, ale neutralnego, np. porządny bidon/shaker, ręcznik szybkoschnący, torba na trening albo paski/uchwyty do ćwiczeń, jeśli już robi trening siłowy. Z regeneracji fajnie sprawdza się roller, piłka do masażu albo voucher na masaż sportowy, bo tu nie trzeba trafiać w rozmiar ani gust. Raczej uważałbym z odżywkami i ubraniami, jeśli nie znasz dokładnie preferencji, bo łatwo kupić coś nietrafionego. Wiesz, czy on trenuje bardziej siłowo, czy ogólnie dla kondycji?