Jaki kupic prezent dla niej

Jaki prezent dla niej, jeśli zaczęła ćwiczyć jogę i chodzi na zajęcia dwa razy w tygodniu?

N
Natalia82
2026-07-18 09:07
8 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent dla kobiety, która od około trzech miesięcy regularnie chodzi na jogę. Ma już własną matę i podstawowe klocki, więc nie chciałabym kupić czegoś zupełnie przypadkowego. Ćwiczy głównie po pracy, dwa razy w tygodniu, i mówi, że zaczyna traktować to bardziej serio niż chwilową zajawkę. Budżet mam mniej więcej do 200 zł. Co w takiej sytuacji byłoby sensownym prezentem, który faktycznie może się przydać?

Dyskusja (8)

Strona 1 z 1

S

SylwiaLubiProsto

2026-07-18 10:05

Ja bym tylko ostrożnie nie zakładał, że skoro już chodzi regularnie, to potrzebuje kolejnych akcesoriów do samej praktyki. Może lepiej coś okołojogowego, np. porządny ręcznik na zajęcia albo voucher do jej studia, jeśli wiesz, gdzie chodzi?
E

Ewela83

2026-07-18 10:37

RE: SylwiaLubiProsto
Też bym poszła raczej w coś dookoła zajęć niż w kolejne gadżety do ćwiczeń. U mnie bardzo trafiony był porządny, szybkoschnący ręcznik i wygodna torba na matę, bo po pracy noszenie wszystkiego w zwykłej torbie szybko zaczęło mnie irytować. Voucher do studia też jest fajny, tylko wtedy dobrze znać miejsce, bo niektóre osoby mają już karnet albo konkretne pakiety. A wiesz, czy ona po zajęciach od razu wraca do domu, czy jeszcze gdzieś chodzi?
M

MonikaPoSwojemu

2026-07-18 10:23

Może coś do regeneracji po zajęciach: porządny pasek do jogi, miękki bolster albo koc do relaksacji, bo przy regularnych zajęciach takie rzeczy szybko zaczynają się przydawać bardziej niż kolejny gadżet. Wiesz, czy chodzi bardziej na spokojną jogę, czy na dynamiczne zajęcia?
R

RadekMajster

2026-07-18 13:15

RE: MonikaPoSwojemu
Też bym poszła w coś do regeneracji, bo u mnie po paru miesiącach jogi taki miękki koc i pasek zaczęły być używane częściej niż połowa „ładnych” akcesoriów. Wiesz może, czy ona po zajęciach bardziej narzeka na spięte plecy czy na nogi?
W

Wiola76

2026-07-18 10:52

U mnie dobrze sprawdził się porządny pasek do jogi i koc/bolster do spokojniejszych zajęć, bo matę i klocki też już miała. Taki prezent nie wygląda jak przypadkowy gadżet, a przy regularnych ćwiczeniach faktycznie się przydaje, zwłaszcza po pracy, kiedy człowiek chce trochę odpuścić ciało. W budżecie do 200 zł spokojnie da się też znaleźć fajną torbę na matę z miejscem na drobiazgi, jeśli nosi wszystko na zajęcia. Wiesz może, jaki styl jogi ćwiczy?
R

Renata38

2026-07-18 11:07

U mnie fajnie sprawdził się porządny pasek do jogi i miękki koc/bolster do relaksu, bo tego często brakuje, kiedy człowiek zaczyna chodzić regularnie, a nie chce jeszcze kupować połowy studia. Jeśli ma już matę i klocki, to pomyślałabym też o wygodnej torbie na matę albo cienkiej bluzie/narzutce po zajęciach, szczególnie jak ćwiczy po pracy i wraca wieczorem. Do 200 zł da się znaleźć coś sensownego, tylko lepiej celować w rzeczy praktyczne niż „ładne gadżety z napisem yoga”. Wiesz może, czy ona ćwiczy też w domu, czy tylko na zajęciach?
O

OlaZKamienicy

2026-07-18 18:47

U mnie dobrze sprawdził się porządny ręcznik na matę, taki antypoślizgowy, bo po pracy człowiek często wpada na zajęcia trochę w biegu i przy bardziej dynamicznej jodze mata potrafi się ślizgać. Fajnym prezentem może być też pasek do jogi albo mała poduszka do relaksu na oczy, jeśli ona lubi spokojniejsze zajęcia i końcowe wyciszenie. W budżecie do 200 zł zmieścisz coś sensownego bez kupowania kolejnej maty, która może jej po prostu nie podejść. Wiesz może, czy chodzi bardziej na spokojną jogę, czy takie mocniejsze zajęcia?
I

IzaOdKawy

2026-07-20 19:42

Może coś do regeneracji po zajęciach, bo przy regularnej jodze to szybko zaczyna mieć znaczenie. W budżecie do 200 zł zmieści się porządny pasek do jogi, bolster albo koc do praktyki, jeśli ćwiczy też spokojniejsze pozycje i rozciąganie. Fajnym pomysłem bywa też bon do sklepu sportowego albo na dodatkowe zajęcia, bo wtedy sama dobierze coś pod swój styl. Wiesz, czy chodzi bardziej na dynamiczną jogę, czy taką spokojną, relaksacyjną?