Jaki kupic prezent dla niej

Jaki prezent dla niej, jeśli zaczęła chodzić na ściankę wspinaczkową?

P
PaulinaPodpowie
2026-07-13 09:54
2 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent dla dziewczyny, która od niedawna chodzi raz lub dwa razy w tygodniu na ściankę wspinaczkową. Na razie korzysta głównie ze sprzętu dostępnego na miejscu, ale coraz częściej mówi, że chciałaby mieć coś własnego i wygodniejszego. Nie wiem, czy lepiej iść w coś typowo sportowego, czy raczej w drobiazg związany z regeneracją po treningach. Budżet mam mniej więcej 200–300 zł i zależy mi, żeby prezent był praktyczny, a nie przypadkowy. Co faktycznie przydaje się początkującej osobie na ściance? Czego lepiej nie kupować bez przymiarki?

Dyskusja (2)

Strona 1 z 1

R

Renata38

2026-07-13 12:31

Z tym sprzętem typowo wspinaczkowym byłbym trochę ostrożny, bo buty czy uprząż łatwo dobrać źle, zwłaszcza jeśli dopiero zaczyna i jeszcze nie wie, co jej najbardziej pasuje. W budżecie 200–300 zł fajniej może wypaść bon do sklepu wspinaczkowego albo na konkretną ściankę, żeby sama dobrała coś po przymiarce. Z drobiazgów mniej ryzykownych sprawdzi się też woreczek na magnezję, szczotka, taśma na palce albo coś do regeneracji dłoni i przedramion. Ona chodzi bardziej na bouldering czy na wspinanie z liną?
E

Ewela83

2026-07-17 08:42

Może magnezja z woreczkiem i jakaś wygodna szczotka do chwytów, bo to fajny pierwszy „własny” zestaw bez ryzyka nietrafionego rozmiaru. Buty są super, ale tu bym raczej nie kupował w ciemno.