Przygotowuję koszulki na 50. urodziny dla grupy znajomych i zastanawiam się nad samym układem nadruku. Chodzi o to, żeby koszulka dobrze wyglądała na zdjęciach, ale też była wygodna do noszenia po imprezie. Czy przy takim zamówieniu lepiej sprawdza się nadruk z przodu, na plecach, czy może mały znak z przodu i większy tekst z tyłu?
Koszulki na 50 urodziny
Czy nadruk na koszulce na 50. urodziny lepiej umieścić z przodu czy na plecach?
E
EwelinaK
2026-07-02 19:01
7 Komentarzy
Dyskusja (7)
Strona 1 z 1
W
Wiola76
2026-07-02 20:49
Na zdjęciach najlepiej zwykle wypada większy nadruk z przodu, bo od razu widać motyw, ale do późniejszego noszenia fajnie sprawdza się mały znak z przodu i większy tekst na plecach. Dużo zależy od tego, czy koszulki mają być bardziej pamiątkowe, czy faktycznie noszone po imprezie?
R
Renata38
2026-07-02 21:28
Ja bym poszedł w mały znak z przodu i większy napis z tyłu. Na zdjęciach grupowych tył może fajnie zagrać, zwłaszcza jak wszyscy staną razem albo ktoś zrobi fotkę od pleców. Z przodu duży nadruk bywa trochę męczący, jeśli koszulka ma być noszona też po imprezie. Mały detal na piersi wygląda bardziej normalnie i mniej „okolicznościowo”. Z tyłu można dać coś zabawnego związanego z 50-tką, ale bez przesady z wielkością. Jeśli solenizant ma być wyróżniony, to jemu można zrobić trochę inny układ. A koszulki mają być bardziej śmieszne, czy raczej takie do założenia jeszcze później?
E
Ewela83
2026-07-03 07:16
Nie zawsze większy nadruk na plecach lepiej wygląda na zdjęciach, bo przy wspólnych ujęciach zwykle i tak widać głównie przód koszulek. Ja bym raczej nie dawał całego żartu czy hasła tylko z tyłu, jeśli ma być częścią pamiątki z imprezy. Fajnie sprawdza się mały motyw z przodu, np. na piersi, a większy tekst z tyłu, ale przód też powinien coś mówić. To mają być bardziej koszulki do wspólnych zdjęć, czy takie do noszenia później bez skrępowania?
M
MartaZNotatnika
2026-07-03 07:29
Ja bym przy takiej okazji poszedł w mały znak albo krótki napis z przodu i większy motyw na plecach. Na zdjęciach grupowych tył fajnie wygląda, jeśli ludzie staną bokiem albo tyłem, a z przodu koszulka zostaje bardziej „normalna” do noszenia później. Duży nadruk na klatce bywa efektowny, ale po imprezie częściej ląduje w szafie, jeśli jest zbyt okolicznościowy. Macie mieć bardziej żartobliwy tekst czy coś eleganckiego?
O
OlgaPodpowiada
2026-07-15 18:02
Też bym poszedł w taki układ: coś małego z przodu, a większy akcent na plecach. Na imprezie nadal będzie widać, że koszulki są wspólne, a po urodzinach nie będą wyglądały jak typowa pamiątka noszona tylko raz. Duży nadruk z przodu czasem za bardzo dominuje, zwłaszcza na zdjęciach przy stole. Macie już wymyślony tekst albo motyw na plecy?
A
Anka_z_Osiedla
2026-07-10 12:31
Ja bym dał mniejszy, bardziej dyskretny nadruk z przodu i większy tekst albo grafikę na plecach, bo na zdjęciach grupowych zwykle fajnie to wychodzi, a koszulka później nie wygląda aż tak „imprezowo” przy normalnym noszeniu. Macie mieć bardziej żartobliwy napis czy coś elegantszego?
M
MirekNaSpokojnie
2026-07-13 09:07
Też bym poszedł w ten układ: mały znak albo data z przodu, a większy tekst na plecach, bo na zdjęciach grupowych robi robotę, a potem koszulka nie krzyczy od razu „pamiątka z imprezy”. Bardziej celujecie w humorystyczny klimat czy coś spokojniejszego?