Koszulki na 50 urodziny

Czy do koszulki na 50. urodziny warto dopłacić za projekt graficzny?

A
AdrianKupuje
2026-06-23 20:30
3 Komentarzy
Szukam koszulki na 50. urodziny dla brata i mam już wymyślone krótkie hasło, ale nie mam gotowej grafiki. Sklep, który znalazłem, proponuje dodatkowo płatne przygotowanie projektu przed drukiem. Chodzi o jedną koszulkę na prezent, więc zastanawiam się, czy taka dopłata ma sens przy małym zamówieniu. Czy ktoś zamawiał koszulkę na 50. urodziny w podobnej sytuacji i może napisać, czy sam tekst wyglądał wystarczająco dobrze?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

W

Wiola76

2026-06-23 21:04

A jakie to hasło i w jakim stylu ma być ta koszulka, bardziej żartobliwa czy elegancka? Przy jednej sztuce czasem sam tekst wygląda dobrze, ale dużo zależy od czcionki, układu i koloru koszulki. Jeśli sklep tylko wrzuci napis bez pomysłu, to dopłata może niewiele zmienić, ale jeśli faktycznie przygotują podgląd i poprawią kompozycję, to może mieć sens. Masz możliwość zobaczyć projekt przed drukiem?
A

AsiaKomentuje

2026-06-23 21:59

Dużo zależy od tego, jakie masz hasło i czy ma być tylko napis na środku, czy coś bardziej „urodzinowego” z grafiką. Sklep pokazuje wcześniej podgląd projektu do akceptacji?
D

DariaZForum

2026-06-23 22:37

Dużo zależy od tego, jakie to hasło i jaki efekt chcesz uzyskać. Jeśli tekst jest krótki i ma być bardziej żartobliwy, to sama typografia może wyglądać całkiem dobrze, o ile sklep sensownie dobierze czcionkę i rozmieszczenie. Przy jednej koszulce dopłata za projekt ma sens głównie wtedy, gdy chcesz coś bardziej dopracowanego niż zwykły napis na środku. Ja bym dopytał sklep, czy w tej cenie pokażą podgląd przed drukiem i czy można zgłosić drobną poprawkę. Czasem “projekt graficzny” oznacza tylko ładne ułożenie tekstu, a czasem faktycznie przygotowanie grafiki od zera, więc różnica jest spora. Przy prezencie na 50. urodziny fajnie wygląda też prosty napis, jeśli jest dobrze wyśrodkowany i nie ma przypadkowej czcionki. Jaki mniej więcej masz tekst: bardziej elegancki czy typowo humorystyczny?