Organizujemy 50. urodziny w lokalu i pojawił się pomysł, żeby zamówić koszulki nie tylko dla jubilata, ale też dla kilku najbliższych osób. Zastanawiam się, czy robić jeden wspólny wzór, czy osobną wersję dla jubilata i prostsze koszulki dla reszty gości. Chodzi o to, żeby całość wyglądała spójnie na zdjęciach, ale nie jak przebranie na jednorazowy żart. Nie wiem też, czy przy małej grupie różne nadruki nie podniosą niepotrzebnie kosztu zamówienia. Czy rozdzielać wzory? Ile wersji ma sens?
Koszulki na 50 urodziny
Czy na 50. urodziny robić osobną koszulkę dla jubilata i inne dla gości?
E
EwelinaP
2026-07-19 15:43
2 Komentarzy
Dyskusja (2)
Strona 1 z 1
K
Karol82
2026-07-19 17:40
Ja bym poszedł w jedną stylistykę, ale z wyróżnieniem jubilata. Na przykład ten sam kolor koszulek i podobna grafika, tylko u jubilata większy napis albo inny akcent typu „50 lat” czy imię, a u reszty coś prostszego. Na zdjęciach będzie to wyglądało spójnie, ale bez efektu przebrania całej ekipy. Przy małej grupie różne napisy mogą nawet fajnie wypaść, o ile nie są zbyt krzykliwe.
R
RadekMajster
2026-07-20 07:44
Ja bym poszedł w jeden motyw graficzny, ale z wyraźną wersją „główną” dla jubilata i spokojniejszą dla reszty. Na zdjęciach będzie to wyglądało spójnie, a jednocześnie solenizant nie zginie w tłumie takich samych koszulek. Dla gości wystarczy mniejszy nadruk, np. hasło, data albo detal z grafiki jubilata, bez wielkich napisów na całą klatkę. Przy małej grupie różnice raczej zadziałają na plus, o ile kolory i styl będą podobne. Czy jubilat lubi takie akcenty, czy raczej woli coś bardziej dyskretnego?