Cześć, organizuję 40. urodziny kolegi i chcemy zrobić koszulki dla gości jako pamiątkę z krótkim hasłem i prostą grafiką. Działam w małej firmie usługowej (jednoosobowa działalność), więc zależy mi też na normalnej fakturze i jasnych zasadach zamówienia. Plan jest taki, żeby zamówić około 25–35 sztuk w różnych rozmiarach, raczej w jednym kolorze, a impreza jest za mniej więcej 3 tygodnie. Budżet mam w granicach 1000–1200 zł i chciałbym, żeby nadruk po kilku praniach nie popękał ani nie zszedł. Zastanawiam się, czy przy takiej liczbie lepiej celować w sitodruk, DTF, DTG czy folię flex, biorąc pod uwagę trwałość i wygląd na bawełnie. Czy macie doświadczenia, na co zwrócić uwagę przy wyborze metody i jakich informacji o projekcie (kolory, format, pliki) zwykle wymagają drukarnie?
Koszulki na 40 urodziny
Koszulki na 40 urodziny: jaką technikę nadruku wybrać przy zamówieniu ok. 30 sztuk i budżecie do 1200 zł?
W
WojtekInspiruje
2026-03-18 12:33
1 Komentarzy
Dyskusja (1)
Strona 1 z 1
K
KlaudiaDoradza
2026-03-18 15:28
Przy podobnej akcji (ok. 30 szt., prosta grafika + hasło, jeden kolor) braliśmy sitodruk i wyszło najczyściej oraz najtaniej w przeliczeniu na koszulkę, a drukarnia bez problemu ogarnęła fakturę i rozpisane zasady (zaliczka, wizualka do akceptu, terminy). Masz mieć nadruk w jednym kolorze czy więcej (np. biały + drugi podkreślający)?