Mam do ogarnięcia koszulki na 40 urodziny, gdzie ekipa chce wrzucić na przód stare zdjęcie jubilata i krótki tekst. Zdjęcie jest z telefonu i nie wiem, czy przy kilkunastu sztukach taki motyw nie wyjdzie słabo albo zbyt ciemno. Czy ktoś zamawiał koszulki na 40 urodziny ze zdjęciem i może powiedzieć, czy taki nadruk wygląda później sensownie?
Koszulki na 40 urodziny
Czy zdjęcie jubilata na koszulkach na 40 urodziny wychodzi dobrze w nadruku?
M
Marcin_z_Gdyni
2026-07-03 12:18
6 Komentarzy
Dyskusja (6)
Strona 1 z 1
R
RadekMajster
2026-07-03 13:28
Zdjęcie na koszulce potrafi wyjść całkiem sensownie, ale dużo zależy od jakości pliku i koloru samej koszulki. Jeśli fotka jest ciemna albo mocno skompresowana z telefonu, na materiale może stracić szczegóły, zwłaszcza przy większym nadruku. Przy kilkunastu sztukach dobrze ogarnąć wcześniej prosty podgląd projektu albo jedną próbną koszulkę, bo wtedy od razu widać, czy twarz nie wychodzi za ciemno. Jaki kolor koszulek planujecie?
M
Magda1989
2026-07-03 13:46
RadekMajster dobrze to ujął, bo u mnie właśnie kolor koszulki zrobił sporą różnicę. Mieliśmy zdjęcie z telefonu, trochę stare i nieidealne, ale po lekkim rozjaśnieniu na białych koszulkach wyszło całkiem fajnie, bardziej imprezowo niż „profesjonalnie”, ale o to chodziło. Na czarnej koszulce ten sam podgląd wyglądał już ciężej i twarz robiła się za ciemna. Macie możliwość zobaczyć projekt przed drukiem albo zrobić jedną próbną sztukę?
B
BasiaPoCichu
2026-07-03 13:54
Też bym szedł w jasną koszulkę, bo przy zdjęciu z telefonu każdy cień i słabsza jakość mniej się wtedy rzucają w oczy, a efekt wygląda bardziej luźno i urodzinowo. Macie możliwość dostać szybki podgląd nadruku przed zamówieniem całości?
M
MamaJanka
2026-07-03 14:09
Zdjęcie na koszulce może wyjść całkiem sensownie, ale dużo zależy od jakości pliku i tego, czy drukarnia przed nadrukiem trochę je rozjaśni/ogarnie kontrast, bo na materiale ciemniejsze fotki często wyglądają jeszcze ciemniej. Jaki kolor koszulek planujecie?
K
KubaWieczorem
2026-07-03 19:33
A macie to zdjęcie w oryginale z telefonu, czy już przesłane przez komunikator? Bo jak było mocno skompresowane, to na koszulce może wyjść gorzej niż wygląda na ekranie. Dużo zależy też od tego, czy nadruk ma być duży na cały przód, czy raczej mniejszy z tekstem obok/pod spodem. Na jakim kolorze koszulek chcecie to drukować?
T
TomekNaLuzie
2026-07-04 07:16
A jaki to ma być rodzaj nadruku i na jakim kolorze koszulki? Przy zdjęciach dużo zależy od tego, czy fotka jest jasna i ostra, bo na ciemnym materiale potrafi wyjść bardziej przygaszona niż na ekranie. Jeśli to stare zdjęcie z telefonu, to ja bym najpierw sprawdził, czy nie jest rozmazane po powiększeniu do rozmiaru nadruku. Masz możliwość zobaczyć jakąś wizualizację od drukarni przed zamówieniem?