Mam do ogarnięcia zamówienie na około 25 koszulek na 40 urodziny i projekt wstępnie zakłada mały napis z przodu oraz większą grafikę na plecach. Z doświadczenia wiem, że czasem sama liczba miejsc nadruku robi większą różnicę niż wielkość zamówienia, ale nie wiem, jak to wygląda przy takich imprezowych koszulkach. Klient pyta, czy warto zostawić dwa nadruki, czy od razu ograniczać projekt do jednego miejsca. Czy przy koszulkach na 40 urodziny nadruk z przodu i z tyłu zwykle znacząco podnosi koszt oraz komplikuje realizację?
Koszulki na 40 urodziny
Czy nadruk z przodu i z tyłu na koszulkach na 40 urodziny mocno podnosi cenę?
K
Krzysiek84
2026-06-18 09:11
2 Komentarzy
Dyskusja (2)
Strona 1 z 1
K
KasiaPoPracy
2026-06-18 09:25
Przy 25 sztukach drugi nadruk zwykle podbije cenę odczuwalnie, bo dochodzi osobne przygotowanie i ustawienie produkcji, nawet jeśli przód to tylko mały napis. Jeśli budżet jest napięty, często lepiej zostawić mocniejsze plecy i zrezygnować z przodu, ale dużo zależy od techniki nadruku i liczby kolorów.
C
CelinaOdpowiada
2026-06-18 13:26
Zgadzam się z Kasią, przy 25 sztukach drugi nadruk potrafi zrobić różnicę, bo płaci się nie tylko za farbę czy folię, ale też za osobne przygotowanie przodu i pleców. Jeśli przód ma być tylko drobnym napisem, sprawdziłbym wycenę w obu wariantach, bo czasem lepiej przenieść ten akcent na plecy albo na rękaw.