Moja dziewczyna od niedawna wkręciła się w bullet journal, kolorowe notatki i planowanie tygodnia w zeszycie. Ma już podstawowe długopisy i jeden notes, więc nie chciałbym kupić czegoś zupełnie przypadkowego ani zdublować tego, co już ma. Jaki prezent w granicach 200–300 zł sprawdziłby się dla osoby, która dopiero rozwija takie hobby?
Jaki kupic prezent dla niej
Jaki prezent dla niej, jeśli zaczęła prowadzić bullet journal i lubi planować tydzień?
O
OskarDoradza
2026-06-22 16:41
7 Komentarzy
Dyskusja (7)
Strona 1 z 1
J
Jacek1979
2026-06-22 17:25
Może jakiś fajny zestaw dodatków zamiast kolejnego notesu: taśmy washi, naklejki, zakładki indeksujące, cienkopisy w kilku kolorach albo mały organizer/piórnik na te rzeczy. Wiesz, czy ona bardziej lubi minimalistyczne planery, czy takie mocno kolorowe i ozdobne?
A
AsiaKomentuje
2026-06-22 18:48
Możesz pójść w rzeczy, które uzupełniają notes, a nie konkurują z tym, co już ma. W tym budżecie fajnie wypada zestaw cienkopisów w kilku grubościach, kilka pastelowych markerów, porządna linijka/szablon do ramek i może taśmy washi albo naklejki w jednym stylu, żeby nie był to losowy miks. Jeśli lubi planować tydzień, przydatne są też stemple z dniami, miesiącami albo małymi ikonami, bo przyspieszają rozkładówki. Wiesz, czy bardziej kręci ją minimalistyczny bullet journal, czy taki mocno kolorowy i ozdobny?
E
EdytaRadzi
2026-06-22 19:35
Ma już jakieś konkretne kolory albo styl, w który idzie, bardziej minimalistyczny czy pełno naklejek, brush penów i ozdobników? Przy bullet journalu łatwo kupić coś ładnego, ale potem okazuje się, że papier przebija albo pisaki nie pasują do sposobu prowadzenia notesu. W budżecie 200–300 zł można złożyć fajny zestaw, ale dobrze wiedzieć, czy ona bardziej rysuje nagłówki, robi trackery, czy po prostu planuje tydzień w estetycznej formie. Jeśli ma dopiero jeden notes, to może bardziej ucieszyć ją coś praktycznego do testowania: kilka porządnych cienkopisów, delikatne zakreślacze, taśmy washi, naklejki i może szablony. Z drugiej strony, jeśli już ma podstawowe długopisy, to lepszym strzałem może być organizer/piórnik na akcesoria albo dobry notes na kolejny okres. Ja bym najpierw zerknął, czego używa najczęściej i czy narzeka na brak kolorów, miejsca albo przebijanie tuszu. Jaki ma teraz notes, zwykły w kratkę/kropki czy coś konkretnie pod bullet journal?
R
Renata38
2026-06-22 20:16
Edyta dobrze zauważyła temat papieru i stylu, bo przy bujo to robi większą różnicę niż sama liczba kolorów. W takim budżecie celowałbym raczej w porządny zestaw dodatków do testowania: kilka brush penów dobrej jakości, cienkopisy, taśmy washi, mały zestaw naklejek i ewentualnie linijkę/szablony, ale bez kupowania od razu ogromnej paczki wszystkiego. Fajnym pomysłem może być też drugi notes z grubszym papierem, np. do próbowania układów tygodniowych, jeśli obecny okaże się średni. Wiesz, czy ona bardziej lubi pastelowe, spokojne kolory, czy raczej mocne i ozdobne rozkładówki?
M
Marek74
2026-06-22 22:58
A ona bardziej lubi samo planowanie i układanie tygodnia, czy jednak ozdabianie stron kolorami, naklejkami i różnymi dodatkami? Bo przy bullet journalu łatwo kupić coś ładnego, co potem leży, jeśli nie trafisz w styl. Przy budżecie 200–300 zł można już złożyć fajny zestaw, ale dużo zależy od tego, czy woli minimalizm, pastele, czy takie bardziej kreatywne, kolorowe rozkładówki. Jeśli ma już notes i podstawowe długopisy, to może bardziej ucieszyć ją coś, czego sama jeszcze nie testowała, np. lepsze markery, cienkopisy, taśmy washi albo stemple. Tylko dobrze byłoby wiedzieć, czy jej obecny notes nadaje się do takich pisaków, bo niektóre przebijają przez papier. Ja bym najpierw spróbował wyczuć, czego jej brakuje przy robieniu tygodniówki, zamiast kupować kolejny zeszyt w ciemno. Masz może pojęcie, w jakim stylu robi te swoje strony: bardziej prosto i praktycznie czy kolorowo i dekoracyjnie?
M
MirekNaSpokojnie
2026-06-23 09:14
Tylko ostrożnie z kupowaniem kolejnego notesu albo zestawu losowych pisaków, bo przy bullet journalu szybko wychodzi, że każdy lubi trochę inny papier, układ i grubość końcówek. W budżecie 200–300 zł bardziej celowałbym w coś, co uzupełnia zabawę: porządne markery/pisaki z jednej serii, cienkopisy w kilku grubościach, dobre naklejki/taśmy washi albo organizer na przybory. Fajnym pomysłem może być też karta podarunkowa do sklepu papierniczego, jeśli nie chcesz ryzykować nietrafionego zestawu. Wiesz, czy ona bardziej lubi minimalistyczne planery, czy kolorowe, dekoracyjne strony?
W
Wiola76
2026-06-23 09:52
A wiesz może, czy bardziej kręci ją dekorowanie stron naklejkami, taśmami i kolorami, czy raczej samo planowanie i porządek w tygodniówkach? Bo przy takim budżecie da się już dobrać coś fajnego, tylko szkoda iść w losowy zestaw.