Jaki kupic prezent dla niej

Jaki prezent dla niej, jeśli zaczęła chodzić na pilates reformer i bardzo się wkręciła (200–300 zł)?

N
Natalia_z_Gdyni
2026-05-24 12:34
2 Komentarzy
Moja znajoma od kilku miesięcy chodzi dwa razy w tygodniu na pilates reformer i widzę, że naprawdę złapała rytm. Nie chcę kupować kolejnej butelki ani zwykłej maty, bo sprzęt jest na miejscu w studio, a zależy mi na czymś praktycznym w budżecie około 200–300 zł. Co mogłoby być trafionym prezentem dla niej, żeby faktycznie tego używała przy treningach albo po zajęciach?

Dyskusja (2)

Strona 1 z 1

T

TomekNaLuzie

2026-05-24 13:10

A wiesz może, czy ona chodzi do jednego konkretnego studia i czy ma tam jakieś płatne dodatki, typu skarpetki antypoślizgowe, ręcznik, karnety albo akcesoria po zajęciach? Przy reformerze sporo zależy od tego, co już ma i jak studio podchodzi do własnych rzeczy, bo mata faktycznie zwykle odpada. W tym budżecie da się trafić coś fajnego, ale dobrze byłoby wiedzieć, czy bardziej lubi praktyczne rzeczy na trening, czy coś do regeneracji po. Ma już swoje skarpetki do pilatesu?
P

Piotrek78

2026-05-24 18:00

RE: TomekNaLuzie
TomekNaLuzie dobrze podpowiada, bo przy reformerze łatwo kupić coś, co brzmi sensownie, a potem leży w szafie. Tylko ja bym uważał z karnetem albo dodatkami do konkretnego studia, jeśli nie masz pewności, że ona właśnie tam chce dalej chodzić i że nie ma już wykupionego pakietu. Skarpetki antypoślizgowe są spoko, ale też trochę ryzykowne, bo osoby ćwiczące często mają już swoje ulubione i są wybredne co do kroju. W tym budżecie bardziej celowałbym w coś okołotreningowego: porządny mały ręcznik szybkoschnący, kosmetyczkę/organizer do torby, ewentualnie voucher do sklepu sportowego albo wellness, żeby sama dobrała rzecz pod siebie. Po zajęciach fajnie sprawdzają się też rzeczy regeneracyjne, np. dobry roller albo piłeczki do masażu, bo to nie zależy tak mocno od zasad studia. Nie szedłbym w matę, bo przy reformerze faktycznie zwykle nie jest kluczowa. Jeśli ma to być bardziej „prezentowe”, można połączyć jedną praktyczną rzecz z czymś drobnym po treningu, np. dobrym balsamem albo mgiełką do odświeżenia. Wiesz, czy ona nosi na zajęcia własną torbę i przebiera się na miejscu?