Jaki kupic prezent dla niej

Jaki prezent dla niej, jeśli zaczęła robić świece sojowe w domu i naprawdę się w to wkręciła (200–300 zł)?

P
PrzemekPrezent
2026-05-08 17:46
3 Komentarzy
Szukam prezentu dla dziewczyny, która od około trzech miesięcy robi świece sojowe w domu i coraz bardziej traktuje to jak swoje małe hobby. Ma już podstawowy zestaw, kilka form i testuje różne zapachy, a ostatnio robi po 2–3 świece tygodniowo dla siebie i znajomych. Chciałbym kupić jej coś w budżecie 200–300 zł, co będzie trafione na tym etapie, ale nie chcę brać czegoś przypadkowego. Macie pomysł, co mogłoby ją naprawdę ucieszyć i jednocześnie pasować do osoby, która dopiero się w to mocniej wdraża?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

D

DariaZForum

2026-05-08 18:58

Ja bym celował w coś, co realnie ułatwi jej zabawę w świece, np. porządny zestaw lepszych olejków zapachowych albo ładny pakiet naczyń i drewnianych knotów do testów, bo przy takim hobby to schodzi zaskakująco szybko i naprawdę się przydaje. Jeśli chcesz coś bardziej „prezentowego”, to fajnie wypada też elektryczny garnek do wosku lub solidna waga z dokładnością do 0,1 g — wiesz może, czy bardziej jara ją robienie świec ładnych wizualnie czy bawienie się zapachami?
M

MartaZNotatnika

2026-05-08 18:59

RE: DariaZForum
Też bym szedł w coś praktycznego, bo na tym etapie frajdę daje właśnie testowanie nowych zapachów, naczyń i knotów, a za 200–300 zł da się złożyć naprawdę fajny, nieprzypadkowy zestaw, który od razu wykorzysta. Jeśli chcesz, żeby prezent wyglądał bardziej „konkretnie”, to może dorzucić do tego jeszcze estetyczny topielnik albo garnek do wosku?
A

Anka_z_Osiedla

2026-05-09 08:59

Ja bym celował w coś, co faktycznie zużyje przy robieniu świec, a nie kolejną przypadkową ozdobę. W tym budżecie fajnie wypada porządny zestaw lepszych olejków zapachowych albo większy pakiet wosku, knotów i barwników, bo to zawsze schodzi i daje pole do testów. Jeśli lubi bardziej „bawić się formą”, to dobrym strzałem bywają też ciekawsze formy silikonowe albo estetyczne słoiczki z pokrywkami, żeby jej świece wyglądały już bardziej jak mała własna marka. Wiesz może, czy bardziej kręci ją robienie zapachów, czy wygląd samych świec?