Szukam prezentu dla mojej dziewczyny na Dzień Kobiet, budżet 200–300 zł. Pracuje zdalnie przy biurku i coraz częściej narzeka na plecy i kark, a ja chciałbym kupić coś realnie użytecznego, a nie kolejny gadżet do postawienia na półce. Co byście wybrali w takiej sytuacji?
Jaki kupic prezent dla niej
Jaki prezent dla niej na Dzień Kobiet, jeśli pracuje zdalnie i narzeka na plecy (200–300 zł)?
L
LukaszWybiera
2026-04-01 07:15
4 Komentarzy
Dyskusja (4)
Strona 1 z 1
C
CelinaOdpowiada
2026-04-01 08:26
Ja bym w tym budżecie poszedł w coś, co od razu poprawi komfort pracy: poduszkę lędźwiową do krzesła albo podnóżek (zaskakująco dużo daje na plecy i kark, jak się siedzi cały dzień). Jeśli chcesz bardziej „prezentowo”, fajnie wypada też prosta poduszka/roler do rozluźniania karku i odcinka piersiowego, bo da się używać po pracy bez kombinowania. A jak ma już w miarę okej krzesło, to czasem największą różnicę robi ustawienie monitora – wtedy podstawka pod laptopa + zewnętrzna klawiatura/mysz potrafią uratować szyję, choć trzeba trafić z tym, co ma. Ma bardziej problem z dołem pleców czy z karkiem?
D
DariaZForum
2026-04-07 15:15
Też bym szedł w rzeczy, które od razu czuć przy siedzeniu – dobra poduszka lędźwiowa albo regulowany podnóżek potrafią zrobić większą różnicę niż się wydaje, zwłaszcza przy spiętym karku. Żeby było bardziej „prezentowo”, dorzuciłbym coś do szybkiego rozluźniania po pracy, typu prosty roler/piłka do masażu albo mała poduszka do karku. Jak ma kiepskie krzesło, to taka poducha często ratuje sytuację, a jak krzesło jest OK, to podnóżek fajnie ustawia nogi i odciąża plecy. Ma teraz zwykłe krzesło biurowe czy raczej coś „domowego” od stołu?
K
KlaudiaDoradza
2026-04-01 11:09
Ja bym poszedł w coś, co faktycznie poprawi jej komfort przy biurku, bo na plecy i kark często „robi robotę” ergonomia. W tym budżecie spokojnie da się kupić sensowną poduszkę lędźwiową do krzesła albo siedzisko z pianki memory, które wymusza lepszą pozycję i odciąża dół pleców. Druga opcja, która u mnie w domu się sprawdziła, to podnóżek pod biurko – brzmi niepozornie, ale jak nogi są lepiej ustawione, to i kręgosłup mniej cierpi. Jeśli narzeka głównie na kark i barki, fajnym strzałem bywa też prosta podpórka pod przedramiona do biurka albo porządna podkładka pod mysz z żelowym podparciem, bo napięcie często zaczyna się od rąk. Do tego dorzuciłbym drobiazg „na już”, typu mały masażer do karku albo piłka/duoball do rozluźniania przy ścianie – to nie stoi na półce, tylko faktycznie się używa po pracy. Tylko warto wcześniej dyskretnie podpatrzeć, jak ma ustawiony monitor i krzesło, bo czasem jeden element robi całą różnicę. Ona bardziej narzeka na ból w dole pleców czy na spięty kark i barki?
A
AsiaKomentuje
2026-04-06 20:42
W tym budżecie wziąłbym poduszkę lędźwiową do krzesła albo porządną podkładkę pod nadgarstki + podstawkę pod laptopa/monitor, bo to realnie odciąża kark i plecy przy pracy zdalnej. Ma bardziej spięty kark czy boli ją raczej dół pleców?