Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 29. urodziny dla dziewczyny, która zaczyna studia podyplomowe i pracuje zdalnie?

H
HaniaDoradza
2026-06-02 11:00
6 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent na 29. urodziny dla dziewczyny, która od października zaczyna studia podyplomowe i jednocześnie pracuje zdalnie z domu. Budżet mam około 250-300 zł, ale zależy mi, żeby prezent nie wyglądał jak przypadkowy gadżet kupiony na ostatnią chwilę. Ona lubi rzeczy praktyczne, ale nie chciałabym iść w coś zbyt biurowego albo nudnego. Urodziny są za dwa tygodnie, więc mam jeszcze chwilę na zamówienie czegoś sensownego. Co mogłoby się sprawdzić w takiej sytuacji?

Dyskusja (6)

Strona 1 z 1

E

EdytaRadzi

2026-06-02 12:25

U mnie dobrze się sprawdził ładny, porządny planer albo zestaw planer + fajny kubek termiczny, bo przy pracy z domu i studiach faktycznie wchodzi w codzienne użycie, a nie wygląda jak typowy biurowy prezent. Możesz też pomyśleć o lampce na biurko z regulacją światła, tylko takiej bardziej „ładny element pokoju” niż sprzęt z korpo biurka.
M

Marek74

2026-06-02 13:06

Może coś, co uprzyjemni jej i naukę, i pracę z domu, ale nie będzie wyglądało jak typowy sprzęt biurowy. Fajnie sprawdziłby się np. porządny kubek termiczny, ładny planer albo zestaw: elegancki notes + dobre pióro/długopis + jakaś dobra kawa lub herbata. W tym budżecie da się też znaleźć ładną lampkę na biurko, bardziej designerską niż „korpo”. A ona bardziej lubi rzeczy estetyczne, czy takie typowo funkcjonalne?
N

NataliaBezSpiny

2026-06-02 22:38

RE: Marek74
Marek74 dobrze kombinuje z czymś „do codzienności”, tylko dopytałabym jeszcze, czy ona faktycznie używa planerów/notesów, bo u jednych to strzał w dziesiątkę, a u innych ląduje w szufladzie. Bardziej lubi kawę, herbatę czy może coś totalnie poza biurkiem?
M

Magda1989

2026-06-02 20:24

Ja bym poszła w coś, co umili jej pracę i naukę, ale nie krzyczy „biuro” - u mnie świetnie sprawdziła się porządna lampka na biurko z ciepłym światłem albo ładny planer + dobra kawa/herbata do kompletu. Masz już jakiś styl, w którym urządza miejsce do pracy?
D

DariaZForum

2026-06-13 10:22

RE: Magda1989
Też myślę, że coś do pracy i nauki, ale bardziej „przyjemnościowego”, będzie trafione. Lampka z regulacją barwy światła brzmi fajnie, bo przy zdalnej pracy i wieczornej nauce naprawdę robi różnicę, a nie wygląda jak typowy biurowy prezent. Do tego można dorzucić dobrą herbatę, świecę albo ładny kubek i robi się z tego bardziej osobisty zestaw. W jakich kolorach ma urządzone biurko albo pokój?
A

AsiaKomentuje

2026-06-13 15:31

Może coś, co uprzyjemni jej naukę i pracę, ale nie będzie typowo „biurowe”: dobra lampka na biurko z regulacją barwy światła, ładny kubek termiczny plus dobra kawa/herbata albo elegancki planer z porządnym długopisem. Fajnym pomysłem w tym budżecie jest też mata grzewcza na plecy/kark albo koc elektryczny, jeśli dużo siedzi przy komputerze i lubi przytulne rzeczy. Jeśli chcesz, żeby prezent wyglądał bardziej osobowo, możesz połączyć jedną praktyczną rzecz z czymś drobnym dla przyjemności, np. świecą, herbatą albo voucherem na masaż. Masz jakiś trop, czy ona bardziej lubi klimat „estetyczne biurko”, czy raczej relaks po pracy?