Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 30. urodziny dla szwagra, który otwiera własny warsztat samochodowy?

M
MaciekZWarsztatu
2026-06-01 07:43
3 Komentarzy
Szwagier kończy 30 lat i jest na etapie uruchamiania własnego warsztatu samochodowego, więc większość czasu i pieniędzy pakuje teraz w firmę. Znam trochę temat od strony praktycznej, ale nie chcę kupić czegoś, co będzie tylko leżeć na półce albo zdubluje rzeczy, które już ma. To ma być prezent od kilku osób, raczej konkretny, ale bez robienia z tego wielkiej niespodzianki. Budżet pewnie wyjdzie około 600-800 zł, zależnie od tego, ile osób się dorzuci. Iść w coś do warsztatu czy raczej po pracy? Lepiej jedna porządna rzecz czy kilka drobnych?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

R

Renata38

2026-06-01 10:32

Tu bym uważał z narzędziami „na oko”, bo przy warsztacie łatwo kupić coś, co już ma albo co nie pasuje do jego systemu pracy. Może lepiej dogadać z nim konkretny sprzęt albo dorzucić się do czegoś większego, czego faktycznie teraz potrzebuje?
M

MamaJanka

2026-06-05 10:23

A jaki mniej więcej budżet macie na osobę albo łącznie? Przy warsztacie różnica między fajnym gadżetem a konkretnym sprzętem robi się dość duża.
K

Karol82

2026-06-09 19:53

RE: MamaJanka
MamaJanka dobrze zwróciła uwagę, bo przy warsztacie budżet mocno zmienia temat. Jeśli to ma być prezent od kilku osób i ma być konkretny, to ja bym raczej nie szedł w gadżety typu tabliczki, kubki czy śmieszne akcesoria, tylko w coś, co realnie zużyje albo odciąży go na starcie. Dobrym pomysłem może być porządny zestaw lamp warsztatowych, wózek narzędziowy, mocny kompresor do drobniejszych prac albo bon do sklepu z wyposażeniem warsztatowym, ale taki ustalony z nim wcześniej. Przy otwieraniu firmy on pewnie już ma w głowie listę rzeczy „do kupienia, jak będzie kasa”, więc można po prostu podpytać bez robienia tajemnicy. Fajnie też sprawdza się coś bardziej organizacyjnego, np. solidne regały, szafki metalowe albo wyposażenie biura/recepcji, bo o takich rzeczach często myśli się dopiero na końcu. Ja bym unikał kupowania specjalistycznych narzędzi w ciemno, bo mechanicy mają swoje preferencje i łatwo trafić obok. Ile mniej więcej wychodzi wam łącznie na ten prezent?