Szukam prezentu dla partnera, który niedawno kupił pierwszą myjkę ciśnieniową i bardzo wkręcił się w amatorski detailing auta. Na co dzień pracuję przy obsłudze flot w małej firmie z branży logistycznej, więc wiem, że część gadżetów wygląda efektownie, ale szybko ląduje w szafie. On dopiero zaczyna, ma zwykły samochód kompaktowy, trochę kosmetyków z marketu i miejsce w garażu pod blokiem, ale bez profesjonalnego stanowiska. Chciałabym zmieścić się mniej więcej w 300-500 zł, bo to ma być prezent urodzinowy, a nie duża inwestycja. Zależy mi na czymś praktycznym, co pasuje do osoby na początku tej zajawki, a nie do kogoś, kto prowadzi studio detailingu. Nie wiem, czy lepiej szukać czegoś do czyszczenia wnętrza, pielęgnacji lakieru, organizacji akcesoriów czy może czegoś związanego z samą myjką. Jaki prezent dla faceta zaczynającego detailing auta rzeczywiście ma sens i nie będzie kolejnym przypadkowym dodatkiem?
Jaki kupic prezent dla niego
Jaki prezent dla faceta, który kupił pierwszą myjkę ciśnieniową i wkręcił się w detailing auta?
E
EwelinaP
2026-05-24 13:26
3 Komentarzy
Dyskusja (3)
Strona 1 z 1
S
SylwiaLubiProsto
2026-05-24 14:08
U mnie najlepiej przyjął się porządny ręcznik do osuszania i pianownica do myjki, bo to faktycznie widać przy każdym myciu, a nie kolejny „magiczny” kosmetyk do kolekcji. Wiesz może, jaki ma model myjki?
K
Karol82
2026-05-24 22:44
Też bym poszła w coś, co od razu użyje przy każdym myciu, zamiast kolejnej butelki do testowania. Dobry ręcznik do osuszania albo pianownica brzmią sensownie, tylko przy pianownicy faktycznie trzeba trafić pod konkretną myjkę, bo złącza potrafią się różnić. Do tego ewentualnie rękawica z mikrofibry albo porządne wiadro z separatorem, jeśli jeszcze nie ma. Jaki to model myjki?
J
Jacek1979
2026-06-01 08:38
Dobrym prezentem będzie coś, co od razu wykorzysta przy myjce, np. porządna pianownica, rękawica z mikrofibry i kilka sensownych ręczników do osuszania. Przy początkującym detailingu takie rzeczy robią większą różnicę niż kolejne „magiczne” kosmetyki, które potem stoją pół roku na półce. Jeśli nie ma odpływu ani pełnego dostępu do wody w garażu, uważałbym tylko z dużymi zestawami do mycia na miejscu. Ma już pianownicę do tej myjki czy jeszcze jedzie samą lancą?