Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 36. urodziny dla brata, który przejmuje rodzinny sklep budowlany?

M
MagdaZListy
2026-07-15 09:24
6 Komentarzy
Mój brat kończy 36 lat i właśnie przejmuje po rodzicach mały sklep budowlany w naszym mieście. Jest na etapie porządkowania magazynu, zmiany ekspozycji i ogarniania pierwszych rozmów z dostawcami, więc praktycznie cały czas kręci się wokół firmy. Chciałabym kupić mu prezent urodzinowy, który będzie pasował do tej nowej sytuacji, ale nie będzie wyglądał jak kolejny obowiązek do pracy. Budżet mam mniej więcej do 400 zł i zależy mi, żeby to było coś konkretnego, a nie typowy gadżet bez sensu. Jaki prezent na 36. urodziny dla brata przejmującego sklep budowlany sprawdziłby się najlepiej?

Dyskusja (6)

Strona 1 z 1

O

OlaZKamienicy

2026-07-15 10:33

Może coś, co będzie mu się kojarzyło z nowym etapem, ale nie dołoży mu roboty, np. porządny termos/kubek termiczny, wygodna bluza robocza lepszej jakości albo multitool, który przyda się w sklepie i poza nim. Fajnym pomysłem może być też voucher na masaż albo dobrą kolację, bo przy przejmowaniu biznesu pewnie bardziej potrzebuje chwili oddechu niż kolejnego gadżetu do magazynu. Jeśli lubi rzeczy „z klimatem”, można pomyśleć o czymś personalizowanym, ale subtelnym, np. skórzany notes na rozmowy z dostawcami z jego inicjałami. Jaki mniej więcej masz budżet?
P

Piotrek78

2026-07-15 12:19

Trochę bym uważał z prezentem typowo „pod sklep”, bo przy takim przejmowaniu firmy łatwo trafić w coś, co zamiast urodzinowego prezentu będzie mu przypominało kolejną rzecz do ogarnięcia. Jeśli już iść w ten klimat, to raczej coś na komfort w tym zabieganiu, np. porządna kawa, dobry termos, wygodna bluza robocza bardziej „po ludzku” niż firmowo. Albo coś kompletnie poza sklepem, żeby miał pretekst odciąć się na wieczór. Jaki mniej więcej masz budżet?
C

CelinaOdpowiada

2026-07-15 18:03

Fajny kierunek, tylko doprecyzuj jeszcze budżet, bo „mn” chyba się ucięło. Brat bardziej lubi praktyczne rzeczy do firmy, czy coś po pracy, żeby trochę od tego sklepu odpocząć?
A

Anka_z_Osiedla

2026-07-15 20:20

Tylko ostrożnie z prezentami typowo „pod sklep”, bo przy takim przejmowaniu firmy łatwo niechcący kupić coś, co będzie bardziej przypominało kolejne zadanie niż urodziny. Może lepiej pójść w coś na granicy praktyczne, ale jednak dla niego: porządny multitool, wygodne buty roboczo-codzienne, dobra bluza albo voucher na masaż/saunę po tych magazynowych maratonach. Jeśli ma teraz głowę pełną dostawców i regałów, taki prezent „żeby trochę odetchnął” może trafić lepiej niż gadżet do firmy. Jaki mniej więcej masz budżet?
E

Ewela83

2026-07-15 21:01

Może coś „okołofirmowego”, ale bardziej przyjemnego niż roboczego: porządny termos/kubek termiczny, wygodna bluza z dyskretnym haftem sklepu albo voucher na masaż po tych magazynowych porządkach. Jaki mniej więcej masz budżet?
M

MirekNaSpokojnie

2026-07-17 22:27

RE: Ewela83
Ewela83 dobrze celuje z czymś związanym z firmą, ale bez dokładania mu kolejnego zadania. Przy takim przejmowaniu sklepu fajnie sprawdzi się prezent, który trochę poprawi mu codzienność: porządny kubek termiczny, termos albo wygodna bluza/softshell, tylko raczej bez wielkiego logo, żeby nie wyglądało jak uniform. Jeśli dużo siedzi w magazynie i jeździ między dostawcami, to może też dobra torba/organizer do auta na dokumenty, notes, miarkę i drobiazgi, ale w bardziej eleganckim wydaniu niż typowo budowlanym. Voucher na masaż też brzmi sensownie, bo po przerzucaniu towaru i ustawianiu ekspozycji pewnie plecy już mu dają znać. Ja bym unikał prezentów w stylu narzędzi do sklepu, bo łatwo z urodzin zrobić doposażenie firmy. Można też dorzucić coś symbolicznego, np. małą tabliczkę na biurko albo porządny długopis do rozmów z dostawcami, jeśli lubi takie rzeczy. Jaki masz mniej więcej budżet, bliżej 100 zł czy raczej kilka stówek?