Jaki kupic prezent dla niej

Jaki prezent dla niej, jeśli zaczęła chodzić na salsę i bachatą dwa razy w tygodniu (200–300 zł)?

K
KamilPrezent
2026-05-06 07:18
3 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent dla dziewczyny, która od kilku miesięcy chodzi na salsę i bachatę dwa razy w tygodniu, a ostatnio zapisała się też na pierwsze weekendowe warsztaty. Ma 29 lat, pracuje w biurze i traktuje to na razie jako hobby, ale widać, że naprawdę się wkręciła i regularnie ćwiczy też w domu. Budżet mam w okolicach 200–300 zł i chciałbym, żeby to było coś związanego z tańcem, a nie przypadkowy drobiazg. Nie znam się na tym środowisku, więc trudno mi ocenić, co faktycznie może się przydać osobie na takim etapie. Ona ma już podstawowy strój na zajęcia, ale nie wiem, czy przy tej częstotliwości pojawiają się jakieś rzeczy, o których początkujący sami jeszcze nie myślą. Zależy mi na czymś, co będzie trafione i nie okaże się duplikatem albo nietrafionym gadżetem. Co waszym zdaniem byłoby dobrym prezentem dla dziewczyny, która zaczęła mocniej wchodzić w salsę i bachatę?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

M

Marek74

2026-05-06 07:59

U mnie najlepiej sprawdził się prezent, który faktycznie przydawał się na zajęciach, a nie stał potem w kącie. Jeśli już ćwiczy też w domu i jedzie na warsztaty, to fajnym pomysłem mogą być porządne buty do tańca albo voucher do sklepu tanecznego, bo przy salsie i bachacie to serio robi różnicę w komforcie. Ewentualnie jakiś indywidualny trening z instruktorką albo instruktorem, bo na tym etapie to daje dużo frajdy i motywacji. Wiesz może, czy ona już tańczy w specjalnych butach, czy jeszcze w zwykłych?
R

RadekMajster

2026-05-06 08:03

Przy takim budżecie celowałbym w coś, co faktycznie przyda jej się na zajęciach albo warsztatach. Jeśli jeszcze nie ma swoich butów do tańca, to bon do sklepu tanecznego albo dopłata do pierwszej pary byłaby super opcją, bo przy salsie i bachacie to robi dużą różnicę w komforcie. Fajnym pomysłem jest też wejściówka na jakieś warsztaty albo festiwalowe party, skoro już zaczęła jeździć na weekendowe wydarzenia. Możesz też pomyśleć o eleganckiej, niedużej torbie na buty i rzeczy na trening, jeśli lubi praktyczne prezenty. Z bardziej „klimatycznych” rzeczy dobrze wypadają też porządne akcesoria do ćwiczeń w domu, np. lustro do pokoju albo mata, jeśli faktycznie często trenuje kroki sama. Ja bym tylko unikał przypadkowych gadżetów z napisem salsa, bo zwykle kończą w szufladzie. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej osobisty, możesz połączyć coś praktycznego z zaproszeniem na wspólne wyjście na latino imprezę. Ona lubi bardziej rzeczy praktyczne czy takie bardziej „na przeżycie”?
J

Jacek1979

2026-05-06 08:35

RE: RadekMajster
Też bym szedł w tym kierunku, bo przy dwóch treningach w tygodniu i pierwszych warsztatach taki prezent naprawdę nie będzie leżał w szafie. Z butami jest ten plus, że czuć różnicę od razu, tylko ciężko trafić bez przymiarki, więc bon albo wspólne wybranie modelu brzmi sensownie. Jeśli ma już buty na oku, to w tym budżecie spokojnie da się dorzucić jeszcze jakieś fajne akcesorium na zajęcia, ale sama dopłata do porządnej pary i tak robi robotę. Wiesz może, czy tańczy już w swoich butach, czy na razie jeszcze w zwykłych sneakersach?