Szukam prezentu dla dziewczyny, która od niedawna zaczęła wspinać się na ściance i naprawdę mocno się w to wkręciła. Chodzi regularnie 2–3 razy w tygodniu, na razie głównie na bouldering, ale mówi też o kursie z liną w najbliższych miesiącach. Nie jest jeszcze na bardzo zaawansowanym poziomie, ale to już nie jest jednorazowa zajawka i widzę, że traktuje to coraz poważniej. Budżet mam w granicach 200–300 zł i chciałbym kupić coś trafionego, a nie przypadkowy gadżet, który będzie leżał w szafie. Część sprzętu pożycza jeszcze na miejscu, a część rzeczy kupuje sobie stopniowo, więc nie chcę dublować czegoś oczywistego. Zależy mi na prezencie, który będzie pasował do osoby aktywnej, ale jednocześnie praktycznej i raczej nieprzepadającej za zbędnymi ozdobami. Co według was realnie warto rozważyć w takim budżecie dla dziewczyny, która dopiero wchodzi w temat wspinaczki?
Jaki kupic prezent dla niej
Jaki prezent dla niej, jeśli zaczęła wspinać się na ściance i chodzi 2–3 razy w tygodniu (200–300 zł)?
L
LukaszWybiera
2026-04-29 06:15
2 Komentarzy
Dyskusja (2)
Strona 1 z 1
E
Ewela83
2026-04-29 08:14
Przy takim budżecie celowałbym w coś, czego sama sobie często nie kupi od razu, np. porządny woreczek na magnezję z magnezją i szczotką albo bon do sklepu/wspinaczkowni, bo przy początku zajawki łatwo nie trafić z bardziej „technicznym” sprzętem. Jeśli nie ma jeszcze swoich butów, to możesz też dołożyć się właśnie do nich, bo przy chodzeniu 2–3 razy w tygodniu to już robi dużą różnicę — wiesz, czy ma już własne?
I
IzaOdKawy
2026-04-29 08:43
Też bym szedł w coś prostszego niż bardziej techniczny sprzęt, bo na tym etapie fajnie sprawdza się zestaw typu woreczek, magnezja i szczotka, a jeśli jeszcze nie ma swoich butów, to bon albo dołożenie się do nich brzmi jeszcze lepiej. Wiesz już może, czy ma cokolwiek swojego, czy na razie wszystko pożycza na ściance?