Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 38. urodziny dla męża, który zaczyna dużo jeździć służbowo?

M
MartaK27
2026-06-20 10:59
3 Komentarzy
Mój mąż kończy 38 lat i niedawno zmienił pracę na taką, w której będzie sporo jeździł samochodem po klientach. Do tej pory pracował głównie stacjonarnie, więc ten tryb dnia jest dla niego nowy i widzę, że dopiero układa sobie organizację w trasie. Chciałabym wybrać prezent praktyczny, ale nie typowo biurowy ani zbyt formalny, bo prywatnie jest raczej prosty i nie lubi rzeczy na pokaz. Budżet mam mniej więcej do 400 zł. Co sprawdzi się przy częstych wyjazdach autem? Czy lepiej celować w coś do samochodu, czy w coś bardziej osobistego?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

M

MartaZNotatnika

2026-06-20 11:25

U mojego męża przy częstych trasach najlepiej sprawdziły się rzeczy, które ułatwiają dzień, ale nie wyglądają jak „prezent firmowy”. Dostał kiedyś porządny kubek termiczny, mały organizer do auta i dobrą ładowarkę z dłuższym kablem, i serio tego używał codziennie. Fajnym pomysłem może być też wygodna torba na rzeczy do samochodu albo słuchawka/zestaw do rozmów, jeśli dużo dzwoni w trasie. A ten budżet „m” to bardziej 100-200 zł czy bliżej 300-500 zł?
A

Anka_z_Osiedla

2026-06-20 11:39

RE: MartaZNotatnika
Też bym poszła w coś z tej kategorii, o której pisze Marta, czyli mało efektowne na pierwszy rzut oka, ale używane codziennie. Przy jeżdżeniu po klientach bardzo robi różnicę porządny kubek, uchwyt/ładowarka, organizer albo nawet mała torba do auta na dokumenty, wodę, okulary i drobiazgi, żeby nie wszystko latało po siedzeniu. Jeśli ma być bardziej „urodzinowo”, można dorzucić coś przyjemnego, np. dobrą kawę, voucher na detailing auta albo słuchawki do rozmów, jeśli często dzwoni w trasie. A jaki mniej więcej masz budżet?
I

IzaOdKawy

2026-06-20 19:31

U nas przy podobnej zmianie pracy najlepiej sprawdziły się rzeczy do auta, ale takie codzienne, bez efektu „gadżetu”. Kupiłam mężowi porządny kubek termiczny, mały organizer do bagażnika i uchwyt na telefon z ładowaniem, i serio używał tego non stop, bo w trasie nagle takie drobiazgi robią różnicę. Fajnym pomysłem może być też dobra torba/plecak na laptopa i rzeczy osobiste, jeśli teraz wozi ze sobą dokumenty, ładowarki i jedzenie. A on bardziej pije kawę w trasie, czy raczej wozi ze sobą wodę/jedzenie?