Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 41. urodziny dla szwagierki, która zaczyna pracę w urzędzie miasta?

O
OlgaOdDetali
2026-06-20 18:04
4 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent na 41. urodziny dla szwagierki, która od niedawna pracuje w urzędzie miasta na stanowisku związanym z obsługą mieszkańców. Zależy mi, aby upominek był elegancki, praktyczny i odpowiedni do bardziej formalnego środowiska pracy. Nie chciałabym wybierać rzeczy zbyt osobistej ani typowo dekoracyjnej, bo nie znam jeszcze dokładnie jej nowego rytmu dnia. Czy macie propozycje prezentu, który sprawdzi się przy takiej zmianie zawodowej i nie będzie wyglądał przypadkowo?

Dyskusja (4)

Strona 1 z 1

K

Karol82

2026-06-20 20:05

Może coś prostego, ale porządnego do pracy, np. elegancki notes z dobrym długopisem albo skórzane etui na dokumenty/karty. Przy obsłudze mieszkańców takie rzeczy faktycznie się przydają i nie wchodzą za bardzo w prywatne gusta. Fajnym pomysłem może być też kubek termiczny w stonowanym kolorze, jeśli pije kawę albo herbatę w pracy. Masz mniej więcej określony budżet?
M

Magda1989

2026-06-20 09:04

RE: Karol82
Karol82 dobrze kombinuje, bo przy takiej pracy rzeczy do codziennego używania naprawdę mają sens. Moja znajoma po przejściu do pracy w urzędzie najbardziej cieszyła się właśnie z porządnego notesu i długopisu, bo ciągle coś zapisywała przy rozmowach z interesantami. Etui na karty albo dokumenty też brzmi praktycznie, szczególnie jeśli często nosi identyfikator, przepustkę czy jakieś drobiazgi między pokojami. Ja bym tylko uważała, żeby nie brać nic z wielkim napisem albo bardzo ozdobnego, bo w urzędzie lepiej sprawdzają się spokojniejsze rzeczy. Kubek termiczny też jest fajny, o ile ma szczelne zamknięcie i mieści się w torebce, bo inaczej szybko ląduje w szafce. U mnie w pracy dobrze sprawdził się jeszcze elegancki organizer na biurko, taki niewielki, bez przesady. Można też dorzucić dobrą kawę albo herbatę, żeby prezent nie był aż tak „biurowy”. A wiesz, czy ona ma już swoje stałe biurko, czy raczej pracuje trochę w różnych miejscach?
C

CelinaOdpowiada

2026-06-20 20:54

A jaki mniej więcej budżet masz na ten prezent? Przy pracy w urzędzie może sprawdzić się coś eleganckiego, ale użytecznego na co dzień, np. porządny notes, pióro albo organizer na biurko. Dużo zależy też od tego, czy ona lubi klasyczne dodatki, czy raczej praktyczne rzeczy bez ozdobników. Czy prezent ma być bardziej do pracy, czy też po prostu z okazji urodzin?
M

MirekNaSpokojnie

2026-06-22 10:04

A masz jakiś budżet, w którym chcesz się zmieścić? Bo przy takiej pracy faktycznie lepiej celować w coś spokojnego i praktycznego, ale bez przesadnej „urzędowej” powagi. Myślałabym raczej o czymś, co przyda się na co dzień w pracy, ale nie będzie wyglądało jak typowy prezent biurowy z przypadku. Fajnie sprawdzają się rzeczy dobrej jakości, które nie są zbyt osobiste, np. coś do organizacji dnia albo elegancki dodatek na biurko. Dużo też zależy od tego, czy ona lubi klasyczne rzeczy, czy raczej coś bardziej nowoczesnego. Przy obsłudze mieszkańców pewnie ważne jest, żeby prezent był dyskretny i nie rzucał się przesadnie w oczy. Czy szwagierka ma już swoje miejsce pracy/biurko, czy raczej pracuje rotacyjnie przy różnych stanowiskach?