Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 35. urodziny dla brata, który właśnie został tatą i nie ma czasu dla siebie?

Z
ZosiaPomaga
2026-05-04 16:23
7 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent na 35. urodziny dla mojego brata, który trzy miesiące temu został tatą i od tego czasu cały jego grafik kręci się wokół domu i małego dziecka. Nie chcę kupować nic typowo „dla dziecka”, bo prezent ma być jednak dla niego. Budżet mam mniej więcej do 200 zł, a urodziny wypadają za dwa tygodnie, więc wolałabym coś, co da się normalnie ogarnąć bez długiego czekania. Brat wcześniej interesował się sportem i grami, ale teraz prawie nie ma na to czasu, więc sama nie wiem, w którą stronę iść. Co waszym zdaniem dobrze sprawdzi się w takiej sytuacji?

Dyskusja (7)

Strona 1 z 1

M

MonikaPoSwojemu

2026-05-04 16:49

Ja bym poszła w coś, co da mu choć chwilę tylko dla siebie, np. voucher na masaż, barber albo jakiś fajny zestaw kawowy, jeśli lubi kawę i wcześniej się tym jarał. A kojarzysz, czy on bardziej ucieszy się z czegoś do relaksu, czy z konkretnego gadżetu?
K

KlaudiaDoradza

2026-05-05 00:34

RE: MonikaPoSwojemu
Też bym szła w coś, co daje mu moment oddechu, bo przy takim maluchu to często większa frajda niż kolejny przedmiot, więc masaż albo barber brzmią sensownie, a jeśli wcześniej lubił kawę, to fajny zestaw ziaren i akcesoriów też może się sprawdzić. On jest bardziej typem, który doceni chwilę relaksu, czy raczej lubi konkretne gadżety?
K

KasiaPoPracy

2026-05-05 12:03

Ja bym poszła w coś tylko dla niego, ale takiego, z czego skorzysta wtedy, kiedy akurat trafi mu się chwila oddechu, np. voucher na masaż, porządną kawę plus jakiś drobiazg do relaksu albo słuchawki/audiobook, jeśli lubi coś puścić w tle przy spacerach z małym. A on wcześniej miał jakieś hobby, do którego dałoby się nawiązać?
M

MamaJanka

2026-05-17 16:08

RE: KasiaPoPracy
Też bym szła w taki kierunek, bo przy maluchu najbardziej cieszy coś, co jest naprawdę „jego” i nie dokłada obowiązków. Fajny wydaje się zestaw: dobra kawa albo słuchawki i do tego jakiś mały voucher, który wykorzysta, jak w końcu trafi się spokojniejsza chwila. Audiobook też super, jeśli lubi spacery albo coś sobie puszcza w tle. Wiesz może, czy bardziej jest typem domowego relaksu czy raczej wyszedłby chętnie gdzieś sam na godzinę?
R

RadekMajster

2026-05-13 07:41

Ja bym poszła w coś tylko dla niego, ale bez spiny, np. dobry voucher na masaż, barber albo jakiś fajny zestaw kawowy, jeśli lubi takie małe przyjemności w domu. Jeśli wcześniej miał jakieś konkretne hobby, to można też uderzyć w drobiazg z tym związany, bo to zawsze mile przypomina, że poza byciem tatą nadal jest sobą — co lubił najbardziej?
W

Wiola76

2026-05-15 07:43

U mnie w podobnej sytuacji najlepiej sprawdził się prezent, który dawał mu chwilę tylko dla siebie, więc może jakiś sensowny zestaw do kawy, dobre słuchawki albo voucher na masaż czy barber shop, żeby miał pretekst wyrwać się z domu na godzinę. Jeśli wcześniej miał jakieś konkretne hobby, to poszłabym właśnie w coś małego wokół tego, bo świeżo upieczeni ojcowie często najbardziej tęsknią za swoimi „starymi” rzeczami — on lubił coś szczególnie robić przed narodzinami małego?
R

Renata38

2026-05-17 07:13

Ja bym poszła w coś tylko dla niego, ale takiego, co naprawdę wykorzysta przy tym trybie życia, np. porządny zestaw do kawy, dobre słuchawki albo voucher na masaż czy barbera, żeby miał choć kawałek czegoś swojego. Jeśli lubi posiedzieć wieczorem w domu, to fajnie sprawdza się też jakiś sensowny alkohol albo zestaw do grilla/gotowania – brat jest bardziej typem domatora czy raczej lubi konkretne gadżety?