Jaki kupic prezent na urodziny

Co kupić mamie na urodziny zamiast kwiatów i czekoladek?

K
Karolina_z_Torunia
2026-08-16 21:46
1 Komentarzy
Mam co roku ten sam problem z prezentem dla mamy, bo ona zawsze mówi, że niczego nie potrzebuje, a potem i tak widać, że miło jej, kiedy ktoś trafi w coś przemyślanego. Kwiaty i czekoladki już trochę odpadają, bo są przewidywalne i znikają po kilku dniach. Myślę o czymś praktycznym, ale boję się, że wyjdzie jak prezent do domu, a nie dla niej. Z drugiej strony rzeczy sentymentalne też są ryzykowne, bo łatwo przesadzić i zrobić z tego pamiątkę, która tylko leży w szufladzie. Jak podchodzicie do wyboru prezentu dla mamy, żeby nie zgadywać w ciemno, tylko jakoś rozpoznać, czy lepiej iść w wygodę, wspólne wyjście, coś osobistego czy po prostu drobny luksus na co dzień?

Dyskusja (1)

Strona 1 z 1

A

Anka_z_Osiedla

2026-08-16 21:56

Ja bym poszła w coś „dla niej”, ale niekoniecznie ozdobnego, np. voucher na masaż, dobrą piżamę, kurs albo wspólne wyjście tylko we dwie. Fajnie było to ujęte w tym materiale: Co kupić mamie na urodziny zamiast kwiatów i czekoladek, bo jest tam prosty podział na mamy praktyczne, sentymentalne i takie, które mówią, że nic nie chcą. Moim zdaniem kluczowe jest, żeby prezent nie wyglądał jak kolejna rzecz do ogarniania domu, tylko jak pretekst, żeby mama miała chwilę dla siebie.