Dzień dobry, proszę o sugestie dotyczące prezentu na 41. urodziny dla szwagra, który niedawno objął stanowisko kierownika utrzymania ruchu w zakładzie produkcyjnym. Zależy mi na czymś praktycznym i odpowiednim do jego aktualnej sytuacji zawodowej, ale jednocześnie niezbyt oficjalnym. Nie chciałbym kupować kolejnego standardowego zestawu alkoholu ani gadżetu, który będzie tylko leżał w szufladzie. Budżet zakładam w granicach rozsądku, raczej bez przesadnie luksusowych rzeczy. Jaki prezent w takiej sytuacji byłby trafny i dobrze odebrany?
Jaki kupic prezent na urodziny
Jaki prezent na 41. urodziny dla szwagra, który został kierownikiem utrzymania ruchu?
P
Piotrek1986
2026-08-01 10:58
9 Komentarzy
Dyskusja (9)
Strona 1 z 1
C
CelinaOdpowiada
2026-08-01 12:35
U mnie w podobnej sytuacji dobrze sprawdził się porządny multitool albo solidna latarka czołowa, ale nie taka marketowa, tylko coś naprawdę wygodnego w użyciu. Kierownik utrzymania ruchu niby siedzi już bardziej „nad ludźmi”, ale i tak często chodzi po hali, zagląda do maszyn i musi coś szybko sprawdzić. Fajnym pomysłem może być też dobry notes techniczny w twardej oprawie i porządny długopis, jeśli lubi mieć wszystko zapisane pod ręką. Mój znajomy po awansie dostał też organizer na biurko i mówił, że brzmi nudno, ale używa go codziennie, bo nagle zrobiło mu się dużo papierów, kluczy, pendrive’ów i drobiazgów. Jeśli chcesz mniej „firmowo”, to może kubek termiczny dobrej jakości albo mały ekspres przelewowy do biura, jeśli ma własny kąt w pracy. Unikałbym śmiesznych gadżetów z napisami o kierowniku, bo to bawi przez jeden dzień. Bardziej celowałbym w coś, co wygląda normalnie, ale faktycznie ułatwia dzień. A wiesz, czy on więcej czasu spędza na hali, czy już głównie przy biurku?
M
MamaJanka
2026-08-03 17:42
Też bym poszedł w coś w tym klimacie, bo przy utrzymaniu ruchu takie rzeczy naprawdę bywają pod ręką, a nie tylko „ładnie wyglądają” jako prezent. Dobra czołówka albo multitool ma sens, zwłaszcza jeśli jest lekki, wygodny i nie robi wrażenia sprzętu kupionego na szybko. Można też dorzucić coś bardziej osobistego, np. etui, organizer do plecaka albo porządny notes techniczny, żeby prezent nie był zbyt służbowy. Wiesz może, czy on jeszcze sam chodzi na awarie, czy już głównie koordynuje ekipę?
E
EdytaRadzi
2026-08-01 15:53
Może coś praktycznego do pracy, ale z lekkim prywatnym akcentem: porządny multitool, dobra latarka inspekcyjna albo organizer/etui na narzędzia z grawerem, żeby nie wyglądało jak firmowy zakup. Wiesz, czy on bardziej pracuje „w terenie” na hali, czy już głównie przy biurku i planowaniu?
J
Jacek1979
2026-08-01 19:38
Też poszedłbym w coś praktycznego, ale nie typowo „służbowego” - dobra latarka czołowa/inspekcyjna albo multitool z dyskretnym grawerem pasują do utrzymania ruchu i nie wyglądają jak kolejny firmowy sprzęt. A on jeszcze często chodzi po hali, czy już bardziej ogarnia ludzi i planowanie zza biurka?
A
AsiaKomentuje
2026-08-06 09:26
Też bym celował w coś użytkowego, ale bardziej „jego” niż stricte do firmy: porządna latarka inspekcyjna, multitool albo organizer na narzędzia i notatki mogą się sprawdzić bez efektu biurowego gadżetu. Jeśli teraz więcej koordynuje niż biega po hali, to może lepiej pójść w dobrą torbę/plecak techniczny albo notes w solidnej oprawie?
D
DariaZForum
2026-08-01 22:16
U mnie w rodzinie sprawdził się prezent trochę „do pracy”, ale bez robienia z urodzin firmowej gali. Dla osoby z utrzymania ruchu fajnym pomysłem może być porządny multitool albo latarka czołowa dobrej jakości, bo takie rzeczy naprawdę bywają używane, a nie tylko odkładane. Mój brat dostał kiedyś kompaktowy organizer na narzędzia i drobiazgi do auta, i mówił, że przy jego pracy ciągle coś tam woził między domem a zakładem. Jeśli szwagier dużo chodzi po hali, to można też pomyśleć o wygodnym plecaku technicznym albo torbie z przegródkami, ale takiej normalnej, bez przesadnie „roboczego” wyglądu. Dobrym dodatkiem byłby grawer z imieniem, ale raczej subtelny, bo z żartami o kierowniku można łatwo przesadzić. Unikałbym typowych statuetek i kubków z napisem, bo to szybko ląduje na półce. Jeśli ma poczucie humoru, można do praktycznego prezentu dorzucić mały akcent, np. kartkę z tekstem o „gaszeniu pożarów na produkcji”. A on bardziej lubi rzeczy do pracy, czy raczej coś, co pozwala po pracy od niej odpocząć?
M
MartaZNotatnika
2026-08-03 07:08
A jaki mniej więcej budżet wchodzi w grę? Bo przy takim stanowisku można iść w coś praktycznego do codziennej pracy, ale fajnie byłoby nie przesadzić z „firmowym” klimatem. Dużo też zależy, czy on lubi takie techniczne akcesoria i narzędzia, czy raczej po pracy chce od tego odpocząć. Ma to być prezent bardziej do pracy, czy jednak prywatny, tylko luźno nawiązujący do awansu?
K
KasiaPoPracy
2026-08-11 16:04
Może coś praktycznego, ale z lekkim luzem: porządny multitool, organizer na biurko albo dobra latarka warsztatowa, bo przy utrzymaniu ruchu takie rzeczy faktycznie się przydają. Wiesz, czy on bardziej siedzi przy papierach i planowaniu, czy jeszcze często chodzi po hali?
I
IzaOdKawy
2026-08-13 09:55
Może coś z praktycznych rzeczy „do pracy, ale nie służbowo”: porządny multitool, latarka czołowa/inspekcyjna albo organizer na narzędzia i drobiazgi, bo przy utrzymaniu ruchu takie rzeczy realnie się przydają. Wiesz, czy on bardziej siedzi przy biurku i zarządza ekipą, czy nadal często chodzi po hali?