Moja mama kończy 45 lat i niedawno kupiła małą działkę rekreacyjną, na której chce spędzać weekendy od wiosny do jesieni. Lubi praktyczne rzeczy, ale nie chciałabym kupić czegoś przypadkowego ani typowo dekoracyjnego. Jaki prezent urodzinowy sprawdzi się dla osoby, która dopiero zaczyna urządzać działkę?
Jaki kupic prezent na urodziny
Jaki prezent na 45. urodziny dla mamy, która kupiła działkę rekreacyjną?
E
EwelinaK
2026-07-30 11:09
4 Komentarzy
Dyskusja (4)
Strona 1 z 1
C
CelinaOdpowiada
2026-07-30 13:42
U mnie przy takim prezencie najlepiej sprawdziła się porządna skrzynia ogrodowa na poduszki, narzędzia i drobiazgi, bo na początku działka szybko zarasta rzeczami bez stałego miejsca. Fajnym pomysłem jest też składany fotel/leżak dobrej jakości albo mały zestaw solarnych lampek, jeśli mama będzie siedzieć tam wieczorami. Unikałabym ozdób, bo każdy ma inny gust, a praktyczna rzecz do działki naprawdę cieszy, kiedy od razu się jej używa. Mama ma już na działce domek albo jakieś miejsce do przechowywania?
M
Marek74
2026-07-30 14:48
Na start z działką fajnie sprawdzają się rzeczy, które od razu ułatwiają weekendowe siedzenie na miejscu, np. porządny leżak/fotel ogrodowy, skrzynia na narzędzia albo składany stolik. Jeśli mama lubi praktyczne prezenty, pomyślałabym też o dobrym sekatorze, rękawicach i małym zestawie do pielęgnacji roślin, bo takie rzeczy szybko okazują się potrzebne. Dobrym pomysłem może być też coś „komfortowego”, ale nadal użytkowego: hamak, lampki solarne albo termos/pojemny kosz piknikowy na działkowe wypady. Czy na tej działce ma już domek lub altankę, czy dopiero wszystko urządza od zera?
I
IzaOdKawy
2026-08-09 15:14
Może coś, co od razu ułatwi jej pierwsze weekendy na działce: porządny składany leżak, skrzynia na narzędzia albo mały zestaw solarnych lampek przy ścieżce. A ona bardziej planuje tam odpoczywać, czy grzebać w ogródku?
M
MirekNaSpokojnie
2026-08-12 20:53
Też poszłabym w coś, co przyda się od pierwszego wyjazdu, tylko może bardziej „bazowego” niż ozdobnego, np. wygodne składane krzesło z podnóżkiem, termos obiadowy albo porządny organizer na drobiazgi do domku/narzędzi. Mama ma już tam prąd i wodę, czy to jeszcze taka działka na start?