Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 38. urodziny dla przyjaciółki, która otwiera własny salon kosmetyczny?

E
EwelinaP
2026-07-29 21:09
10 Komentarzy
Moja przyjaciółka kończy 38 lat i właśnie otwiera niewielki salon kosmetyczny, więc ostatnio większość czasu poświęca na przygotowanie lokalu i kompletowanie rzeczy do pracy. Chciałabym kupić jej coś związanego z tym nowym etapem, ale nie chcę trafić w przedmiot, który okaże się zbędny albo zbyt przypadkowy. Budżet mam mniej więcej 250-300 zł, a prezent ma być raczej praktyczny niż typowo ozdobny. Czy lepiej szukać czegoś do salonu? Czy prezent bardziej osobisty będzie bezpieczniejszy?

Dyskusja (10)

Strona 1 z 1

T

TomekNaLuzie

2026-07-29 22:57

Może zamiast konkretnego sprzętu kupić jej coś, co przyda się niezależnie od usług, np. porządny organizer na kosmetyki, elegancki notes/planer wizyt albo bon do hurtowni kosmetycznej. Przy otwieraniu salonu często wychodzą drobiazgi, których brakuje dopiero w praktyce, więc taki prezent nie będzie nietrafiony. Fajnym dodatkiem mogłaby być też personalizowana pieczątka, wizytownik albo zestaw ładnych ręczników w kolorach salonu. Wiesz już, w jakim stylu urządza lokal?
W

Wiola76

2026-07-30 08:48

RE: TomekNaLuzie
Też bym poszła w coś elastycznego, bo przy otwieraniu salonu łatwo kupić coś, co wygląda sensownie, a potem leży w szafce. Bon do hurtowni kosmetycznej brzmi bardzo praktycznie, zwłaszcza że sama dobierze rzeczy pod swoje usługi i standard pracy. Do tego można dorzucić jakiś drobiazg bardziej osobisty, np. ładny kubek termiczny albo planer, bo przy pierwszych miesiącach prowadzenia salonu organizacja dnia naprawdę robi różnicę. A wiesz, czy ona będzie robiła głównie paznokcie, zabiegi na twarz, czy coś mieszanego?
O

OlgaPodpowiada

2026-07-30 09:17

Też poszłabym w coś uniwersalnego, bo przy starcie salonu drobiazgi naprawdę wychodzą dopiero po kilku dniach pracy. U mnie dobrze sprawdził się bon do hurtowni plus ładny planer wizyt, bo obdarowana sama dobrała rzeczy pod swoje usługi i nie dostała kolejnego gadżetu „na oko”.
S

SylwiaLubiProsto

2026-07-30 09:33

Tomek ma dobry kierunek, tylko z organizerem czy planerem byłabym ostrożna, bo przy salonie takie rzeczy często dobiera się pod konkretny układ pracy i styl wnętrza. Bon do hurtowni albo do sklepu z profesjonalnymi akcesoriami wydaje mi się mniej ryzykowny, bo sama kupi to, czego akurat zabraknie po otwarciu. Można też dorzucić coś drobnego bardziej osobistego, żeby prezent nie wyglądał jak zwykłe dofinansowanie biznesu. Wiesz, z jakich marek albo hurtowni ona już korzysta?
M

MartaZNotatnika

2026-07-30 08:34

A wiesz już, w jakich zabiegach będzie się głównie specjalizować, czy to raczej taki ogólny salon? Bo od tego mocno zależy, czy lepiej celować w coś do pracy, czy np. w coś ułatwiającego organizację na starcie.
J

Jacek1979

2026-07-30 09:02

A wiesz mniej więcej, jakie zabiegi będzie robiła w salonie? Przy takim budżecie łatwiej trafić w coś praktycznego, ale dużo zależy od tego, czy to będą paznokcie, kosmetologia twarzy, rzęsy czy coś jeszcze.
N

NataliaBezSpiny

2026-07-30 10:18

Ja poszłabym w coś, co odciąży ją na starcie, ale nie będzie ingerować w wybór sprzętu czy kosmetyków. W tym budżecie fajnie sprawdzi się elegancki bon do hurtowni kosmetycznej albo sklepu z wyposażeniem salonów, bo sama dobierze rzeczy, których naprawdę jej brakuje. Możesz też dorzucić mały, bardziej osobisty akcent, np. porządny planer do zapisów albo kubek termiczny, bo przy otwieraniu salonu takie codzienne drobiazgi serio się przydają. Wiesz już, czy będzie robiła głównie paznokcie, makijaż, czy pielęgnację twarzy?
R

RafalZBoku

2026-07-31 19:31

A wiesz może, w jakich zabiegach będzie się głównie specjalizować? Bo co innego przyda się przy paznokciach, a co innego przy pielęgnacji twarzy czy makijażu.
M

MonikaPoSwojemu

2026-08-06 10:05

Może zamiast konkretnego sprzętu kup coś, co odciąży ją na starcie, np. elegancki voucher do hurtowni kosmetycznej albo sklepu z wyposażeniem salonów. Przy takim budżecie sama dobierze sobie ręczniki, podkłady, organizery, lampkę czy zapas rzeczy jednorazowych, a Ty nie ryzykujesz, że trafisz w coś niepasujące do wystroju albo usług. Fajnym dodatkiem może być mała personalizowana pieczątka, planer zapisów albo porządny kubek termiczny, bo na początku pewnie będzie działać w biegu. Wiesz już, jakie zabiegi będzie robiła w salonie?
K

Karol82

2026-08-09 22:49

Może coś, co przyda jej się w organizacji pracy, a nie będzie ingerowało w wybór sprzętu czy kosmetyków. Za 250-300 zł spokojnie da się kupić elegancki organizer na recepcję, porządny notes/planer wizyt albo voucher do hurtowni kosmetycznej, żeby sama dobrała brakujące rzeczy. Fajnym pomysłem jest też personalizowany fartuch albo dobrej jakości kubek termiczny, bo przy własnym salonie pewnie będzie ciągle w biegu. Wiesz już, czy ona będzie pracować sama, czy od razu z kimś w zespole?