Proszę o sugestie dotyczące prezentu na 38. urodziny dla męża, który w najbliższym czasie obejmuje stanowisko kierownika produkcji w firmie przemysłowej. Chciałbym, aby upominek był praktyczny i stosowny do nowego etapu zawodowego, ale jednocześnie nie wyglądał zbyt oficjalnie ani bezosobowo. Zależy mi na czymś solidnym, co realnie może się przydać osobie pracującej dużo z dokumentacją, zespołem i organizacją zadań. Budżet nie jest jeszcze ostatecznie ustalony, ale zakładam raczej prezent średniej wartości, bez przesadnego luksusu. Co w takiej sytuacji mogłoby być odpowiednim wyborem?
Jaki kupic prezent na urodziny
Jaki prezent na 38. urodziny dla męża, który obejmuje stanowisko kierownika produkcji?
K
Krzysiek84
2026-07-09 07:38
9 Komentarzy
Dyskusja (9)
Strona 1 z 1
T
TomekNaLuzie
2026-07-09 08:56
Może coś z kategorii „codziennie pod ręką”, ale trochę lepszej jakości niż zwykły biurowy gadżet: porządny organizer/teczka na dokumenty, dobre pióro albo notes w twardej oprawie. Przy takim stanowisku fajnie sprawdzi się też solidna torba na laptopa i papiery, taka bardziej praktyczna niż elegancko-sztywna. Jeśli chcesz dodać osobisty akcent, można dorzucić mały grawer albo dedykację, ale bez wielkich napisów typu „kierownik”. A mąż bardziej lubi rzeczy klasyczne czy raczej techniczne gadżety?
M
Marek74
2026-07-09 09:24
Tomek dobrze kombinuje z czymś do codziennego używania, bo u mojego męża po awansie najbardziej sprawdziła się porządna skórzana teczka na dokumenty i laptopa, a nie żaden „prestiżowy” drobiazg do szuflady. Jeśli często chodzi między biurem, halą i spotkaniami, to taka solidna torba naprawdę robi robotę, tylko czy on woli bardziej elegancki styl czy sportowy?
R
RadekMajster
2026-07-09 15:32
Marek74 ma rację, przy takim trybie pracy prezent do noszenia dokumentów i laptopa może być dużo bardziej trafiony niż coś typowo „na biurko”. Tylko dopytałbym jeszcze, czy mąż faktycznie będzie codziennie przemieszczał się z komputerem między halą, biurem i spotkaniami, bo wtedy teczka albo porządna torba ma sens. Jeśli raczej siedzi głównie przy jednym stanowisku, to może lepiej celować w coś wygodnego do organizacji dokumentów albo notatek. A ma już teraz jakąś torbę, z której korzysta?
K
KubaWieczorem
2026-07-10 09:12
Marek74 dobrze to ujął, bo przy takim stanowisku liczy się coś, co naprawdę będzie w ruchu, a nie tylko ładnie wygląda na biurku. Skórzana torba albo teczka z miejscem na laptopa, dokumenty, notes i kilka drobiazgów może być bardzo trafiona, szczególnie jeśli mąż będzie często przemieszczał się między działami. Ja dorzuciłbym jeszcze dobry notes w twardej oprawie albo porządne pióro/długopis, ale raczej jako dodatek, nie główny prezent. A wiadomo, czy on częściej nosi laptopa ze sobą, czy pracuje głównie przy jednym biurku?
K
KlaudiaDoradza
2026-07-09 08:59
A jaki mniej więcej budżet wchodzi w grę? Bo przy takim stanowisku można pójść w coś praktycznego, ale jednak trochę osobistego, np. porządny organizer, aktówkę, dobre pióro albo plecak biznesowy, jeśli dużo chodzi po hali i między biurem a produkcją. Dużo zależy od tego, czy on lubi takie bardziej eleganckie rzeczy, czy raczej ceni wygodę i konkret. Fajnie też wiedzieć, czy będzie miał własne biuro, bo wtedy można pomyśleć o czymś na biurko, ale nie typowo „korporacyjnym”. Jeśli pracuje z dokumentami i zespołem, to prezent używany codziennie może mieć większy sens niż coś symbolicznego. Unikałbym tylko rzeczy z bardzo widocznym napisem „kierownik” albo śmiesznych gadżetów, bo szybko mogą się znudzić. Czy mąż częściej nosi dokumenty/laptopa ze sobą, czy raczej pracuje głównie na miejscu?
C
CelinaOdpowiada
2026-07-09 09:08
Może dobry skórzany organizer albo porządne etui/teczka na dokumenty z miejscem na notes i długopis, bo przy takim stanowisku będzie to praktyczne, a nadal dość osobiste, jeśli wybierzesz coś w jego stylu. A może częściej pracuje przy biurku czy jest dużo na hali?
O
OlaZKamienicy
2026-07-09 09:13
U mojego męża przy podobnym awansie najlepiej sprawdziła się porządna skórzana teczka/organizer na dokumenty i notes, bo faktycznie zaczął dużo chodzić między biurem, produkcją i spotkaniami. Nie wygląda to jak „prezent służbowy od firmy”, a jednak jest praktyczne i trochę podkreśla nowy etap. Można dorzucić dobre pióro albo długopis z dyskretnym grawerem, ale bez przesady, żeby nie wyszło zbyt oficjalnie. A on bardziej lubi rzeczy eleganckie czy raczej praktyczne i techniczne?
S
SylwiaLubiProsto
2026-07-09 09:29
U mojego męża przy podobnym awansie najlepiej sprawdził się porządny skórzany organizer na dokumenty i notes, taki bardziej codzienny niż „prezesowski”, bo faktycznie nosił go na spotkania i na halę. A on bardziej lubi rzeczy eleganckie czy praktyczne bez ozdobników?
N
NataliaBezSpiny
2026-07-09 18:02
A wiesz może, czy on bardziej pracuje przy biurku, czy jednak sporo chodzi po hali i między ludźmi? Bo od tego trochę zależy, czy celować w coś typu porządny organizer, torba na dokumenty, pióro, czy raczej coś praktycznego do codziennego biegania po zakładzie. Fajnie byłoby też trafić w rzecz, której sam sobie nie kupi, ale będzie jej używał bez poczucia, że to „prezent do pracy”. Jaki ma styl na co dzień: bardziej elegancki czy luźny?