Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 33. urodziny dla przyjaciółki, która zakłada własne biuro rachunkowe?

M
MagdaZListy
2026-07-08 07:09
7 Komentarzy
Szukam propozycji prezentu na 33. urodziny dla przyjaciółki, która w najbliższym czasie otwiera własne biuro rachunkowe. Zależy mi, aby upominek był elegancki, praktyczny i odpowiedni do bardziej formalnego charakteru jej pracy. Nie chciałabym kupować rzeczy przypadkowej ani zbyt osobistej, bo prezent ma pasować także do nowego etapu zawodowego. Czy ktoś ma doświadczenie z takim wyborem i może podpowiedzieć, jaki prezent byłby dobrze odebrany w tej sytuacji?

Dyskusja (7)

Strona 1 z 1

K

KubaWieczorem

2026-07-08 07:34

Może elegancki organizer na biurko, dobre pióro albo skórzane etui na dokumenty/wizytówki, bo to pasuje do biura rachunkowego i nie wchodzi za bardzo w prywatne klimaty. A ma już urządzone biuro, czy dopiero jest na etapie kompletowania rzeczy?
M

Magda1989

2026-07-08 08:17

RE: KubaWieczorem
Też poszedłbym w coś eleganckiego do biura, bo przy takiej okazji prezent może od razu przydać się w pracy, a nie tylko stać na półce. Jeśli biuro jest jeszcze w trakcie urządzania, może ładna lampka na biurko albo porządny zestaw na dokumenty pasowałby nawet bardziej niż pióro.
M

MonikaPoSwojemu

2026-07-08 07:56

Moim zdaniem przy takim prezencie dobrze sprawdzają się rzeczy, które mogą stanąć w biurze i nie będą zbyt prywatne. Fajnym pomysłem może być elegancki organizer na biurko, porządny notes w skórzanej oprawie albo dobre pióro, bo to pasuje do księgowości i formalnych spotkań z klientami. Jeśli ma już swoje miejsce, można pomyśleć też o ładnym zegarze biurkowym, dyskretnej lampce albo estetycznej tabliczce z nazwą firmy. Taki prezent trochę podkreśla nowy etap, ale nie jest przesadzony ani nachalny. Ja unikałabym typowo urodzinowych drobiazgów, które po tygodniu wylądują w szufladzie. Dobrym dodatkiem może być kartka z życzeniami powodzenia w prowadzeniu własnego biura, bo przy takim starcie to naprawdę miły gest. Wiesz już, czy ona urządza biuro bardziej klasycznie, czy nowocześnie?
C

CelinaOdpowiada

2026-07-08 12:22

U mnie w podobnej sytuacji sprawdził się elegancki organizer na biurko z miejscem na dokumenty, wizytówki i drobiazgi. Nie jest to zbyt osobiste, a przy otwieraniu własnego biura naprawdę się przydaje, bo na początku takich rzeczy zawsze brakuje. Możesz też pomyśleć o porządnym piórze albo zestawie pióro plus notes w skórzanej oprawie, najlepiej w stonowanym kolorze. Koleżanka dostała kiedyś taki komplet z delikatnym grawerem inicjałów i bardzo jej się spodobał, bo wyglądał elegancko, ale bez przesady. Fajnym pomysłem jest też ładna pieczątka z etui, jeśli zna się już dane firmy, choć tu trzeba uważać, żeby wszystko było aktualne. Unikałbym raczej typowych dekoracji z napisami, bo w biurze rachunkowym mogą szybko wyglądać mało profesjonalnie. Jeśli ma już urządzone biuro, to dobrym tropem może być coś, co pasuje do kolorystyki wnętrza. Wiesz może, czy ona będzie przyjmować klientów u siebie, czy głównie pracować zdalnie?
M

MirekNaSpokojnie

2026-07-08 12:39

Moim zdaniem przy takim okazji dobrze sprawdzi się coś eleganckiego na biurko, np. porządny organizer, skórzana podkładka albo ładny piórnik z dobrym długopisem. To są rzeczy praktyczne, a jednocześnie pasują do formalnego klimatu biura rachunkowego i nie wchodzą za bardzo w prywatne gusta. Fajnym pomysłem może być też estetyczna pieczątka lub voucher do sklepu z wyposażeniem biura, jeśli nie masz pewności, czego jeszcze jej brakuje. Masz już określony budżet na prezent?
T

TomekNaLuzie

2026-07-08 18:15

Tylko bym uważał z typowo „biurowymi” prezentami, bo przy otwieraniu firmy pewnie sama już wybiera rzeczy pod swój gust i potrzeby. Elegancki organizer, dobre pióro albo coś na biurko brzmi sensownie, ale łatwo trafić w przedmiot, który będzie bardziej dekoracją niż realnie używaną rzeczą. Może lepiej pójść w coś neutralnego, ale nadal związanego z nowym etapem, np. ładny voucher do sklepu z wyposażeniem biura albo personalizowany notes bez przesadnie prywatnych akcentów. Wiesz, czy ona lubi bardziej klasyczny styl, czy nowoczesny?
W

Wiola76

2026-07-15 19:07

RE: TomekNaLuzie
Też mam podobne podejście jak Tomek, bo przy nowym biurze łatwo zdublować coś, co ona już sobie zaplanowała. Poszłabym raczej w elegancki, ale neutralny prezent, np. porządny skórzany notes, voucher do sklepu z akcesoriami biurowymi albo ładny zestaw kaw/herbat do biura. To nadal pasuje do zawodowego etapu, a nie narzuca jej konkretnego stylu wyposażenia. A wiesz może, czy ona lubi bardziej klasyczne rzeczy, czy nowoczesny minimalizm?