Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 31. urodziny dla siostry, która wraca do pracy po macierzyńskim?

U
UlaWieczorem
2026-07-05 07:57
4 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent urodzinowy dla siostry, która kończy 31 lat i po dłuższej przerwie wraca do pracy w biurze. Ma małe dziecko, więc zależy mi, żeby prezent nie był przypadkowy ani typowo ozdobny, tylko pasował do jej obecnej sytuacji. Na co dzień jest praktyczna, lubi rzeczy dobrej jakości, ale nie przepada za gadżetami kupionymi tylko dlatego, że są modne. Budżet mam raczej średni, bez bardzo luksusowych rzeczy. Co sprawdzi się przy powrocie do pracy? Czego lepiej unikać?

Dyskusja (4)

Strona 1 z 1

M

MartaZNotatnika

2026-07-05 08:18

A wiesz mniej więcej, czego jej teraz najbardziej brakuje przy powrocie do biura: czegoś do pracy, czegoś dla siebie czy bardziej odciążenia w codzienności? Przy małym dziecku prezent „ładny, ale bez zastosowania” faktycznie może średnio trafić. Ja bym celował w coś, co ułatwi jej ogarnięcie dnia albo sprawi, że poczuje się trochę bardziej zadbana po tej przerwie. Ma już skompletowane rzeczy typu torba do pracy, lunchbox, porządny kubek termiczny?
I

IzaOdKawy

2026-07-05 18:28

RE: MartaZNotatnika
Też bym poszła w coś, co realnie zdejmie jej trochę napięcia z tego powrotu, a nie tylko będzie ładnie wyglądać na półce. Jeśli wraca do biura, fajnie może się sprawdzić porządna torba do pracy, dobra butelka termiczna albo jakiś voucher na ubranie/kosmetyk, który sama sobie wybierze bez poczucia, że dostała kolejną rzecz „dla domu”. Przy małym dziecku prezent dla niej samej może być nawet bardziej trafiony niż typowo praktyczny gadżet. A ona bardziej lubi sama wybierać takie rzeczy, czy cieszy się z konkretnych, przemyślanych prezentów?
C

CelinaOdpowiada

2026-07-08 20:54

RE: IzaOdKawy
Zgadzam się z Izą, po macierzyńskim taki prezent „do nowego rytmu dnia” ma dużo sensu. Dorzuciłabym jeszcze dobre etui/organizer do torby albo elegancki lunchbox termiczny, jeśli bierze jedzenie do pracy.
B

BasiaPoCichu

2026-07-05 12:05

Tylko ostrożnie z prezentami „do pracy”, bo po macierzyńskim może odebrać to trochę jak przypomnienie obowiązków, a nie urodzinowy gest. Może coś praktycznego, ale bardziej dla niej niż do biura, np. porządna torba, masaż albo voucher na spokojny czas bez organizowania wszystkiego?