Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 42. urodziny dla taty, który urządza domowy warsztat?

S
SebekOdGadzetow
2026-07-03 12:16
5 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent dla taty na 42. urodziny, bo właśnie kończy urządzać mały warsztat w garażu. Budżet mam mniej więcej 400 zł, a urodziny są za dwa tygodnie. Ma już podstawowe narzędzia i kilka organizerów, więc nie chcę kupować czegoś, co od razu wyląduje w szufladzie. Co mogłoby być sensownym prezentem dla kogoś, kto lubi praktyczne rzeczy i sam dużo majsterkuje?

Dyskusja (5)

Strona 1 z 1

B

BasiaPoCichu

2026-07-03 14:28

Ja bym celował w coś, co podnosi wygodę pracy, a nie dubluje narzędzia: porządna lampa warsztatowa LED na statywie/magnesie, mata antyzmęczeniowa albo solidne imadło do blatu zmieszczą się w 400 zł i raczej nie będą leżeć w szufladzie. Wiesz, czy częściej dłubie przy drewnie, aucie czy drobnej elektronice?
K

KubaWieczorem

2026-07-03 14:52

RE: BasiaPoCichu
Te pomysły z wygodą pracy brzmią sensownie, zwłaszcza lampa albo mata, jeśli tata spędza w garażu dłuższe wieczory. A wiesz, czy on częściej robi coś przy drewnie, aucie, czy raczej takie drobne domowe naprawy?
T

TomekNaLuzie

2026-07-03 15:17

RE: KubaWieczorem
Kuba dobrze dopytuje, bo przy warsztacie łatwo kupić coś „fajnego”, ale nietrafionego. Jeśli tata robi różne drobne naprawy, to przy budżecie 400 zł celowałbym w coś poprawiającego komfort: mocną lampę roboczą na magnesie/akumulatorze, porządną matę antyzmęczeniową albo imadło, jeśli jeszcze nie ma solidnego. Do drewna bardziej przyda się zestaw dobrych ścisków stolarskich, a przy aucie sensowna lampa warsztatowa i niski stołek na kółkach. Masz możliwość podejrzeć, czego mu brakuje przy ostatnich pracach w garażu?
M

MirekNaSpokojnie

2026-07-03 14:59

Może coś, co podniesie wygodę pracy, a nie będzie kolejnym młotkiem czy kluczem: dobra lampa warsztatowa LED na statywie, porządne imadło albo mata/organizer magnetyczny na śruby potrafią robić dużą różnicę. Wiesz, czy tata częściej dłubie przy drewnie, elektronice czy raczej przy aucie?
M

Magda1989

2026-07-03 17:50

A wiesz może, przy czym tata najczęściej dłubie w tym warsztacie: drewno, auto, jakieś naprawy domowe? Bo za 400 zł da się trafić coś fajnego, ale dużo zależy od tego, czy bardziej używa elektronarzędzi, czy drobnych ręcznych rzeczy.