Szukam pomysłu na prezent urodzinowy dla brata, który kończy 36 lat i właśnie otwiera własny gabinet fizjoterapii. Przez kilka lat pracował na etacie w przychodni, a teraz założył jednoosobową działalność gospodarczą i wynajął mały lokal na osiedlu. Jest na etapie dopinania wyposażenia, umawiania pierwszych pacjentów i ogarniania spraw organizacyjnych, więc ma teraz sporo wydatków. Budżet na prezent mam mniej więcej 400-600 zł, ewentualnie trochę więcej, jeśli byłoby to coś naprawdę trafionego. Nie chciałabym kupować czegoś przypadkowego ani typowo dekoracyjnego, bo on jest raczej praktyczny i nie lubi zbędnych rzeczy. Z drugiej strony nie wiem, czy prezent związany z pracą to dobry kierunek, skoro urodziny powinny być też trochę prywatne. Jaki prezent na 36. urodziny dla brata otwierającego gabinet fizjoterapii miałby sens w takiej sytuacji?
Jaki kupic prezent na urodziny
Jaki prezent na 36. urodziny dla brata, który otwiera gabinet fizjoterapii?
K
Kasia1989
2026-06-26 15:51
5 Komentarzy
Dyskusja (5)
Strona 1 z 1
I
IzaOdKawy
2026-06-26 16:34
Tylko bym ostrożnie podszedł do kupowania sprzętu do gabinetu, bo fizjoterapeuci często mają swoje konkretne preferencje i łatwo nie trafić. Może lepiej coś, co odciąży go organizacyjnie albo estetycznie w lokalu, ale jaki macie budżet?
M
MamaJanka
2026-06-26 16:58
Też bym nie szedł w typowo medyczny sprzęt bez konsultacji, bo przy takim gabinecie każdy ma swoje przyzwyczajenia. Fajnym pomysłem może być coś praktycznego do ogarnięcia lokalu, np. porządny organizer, bon na druk materiałów, wizytówek albo coś do poczekalni, żeby od razu wyglądało bardziej przyjaźnie. Przy otwieraniu gabinetu nawet takie drobiazgi potrafią zdjąć trochę z głowy. Jaki mniej więcej macie budżet?
O
OlaZKamienicy
2026-06-26 21:47
Zgadzam się z MamaJanka, bo sprzęt do pracy fizjo to trochę pole minowe, zwłaszcza jak ktoś dopiero układa gabinet pod siebie. Ja bym poszła raczej w coś, co odciąży go organizacyjnie albo poprawi pierwsze wrażenie w lokalu, np. ładną tabliczkę na drzwi, porządny stojak na ulotki, bon do drukarni albo coś wygodnego do poczekalni. Przy takim starcie nawet drobiazg, którego sam nie musi teraz kupować, może być bardziej trafiony niż „efektowny” prezent. Masz już mniej więcej ustalony budżet?
D
DariaZForum
2026-06-26 17:12
Ja bym poszedł w coś praktycznego do gabinetu, ale niekoniecznie medycznego: porządny głośnik, ekspres kapsułkowy, ładny zegar ścienny albo voucher do sklepu z wyposażeniem, bo na starcie takich drobiazgów zawsze wychodzi więcej niż się wydaje. Jaki macie mniej więcej budżet?
P
PawelOdRoweru
2026-06-26 17:15
Też bym celował w coś, co odciąży go przy urządzaniu gabinetu, a nie będzie kolejnym „gadżetem do pracy”. Voucher brzmi chyba najbardziej elastycznie, bo sam najlepiej wie, czego mu jeszcze brakuje.