Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 35. urodziny dla taty, który sam remontuje stary dom?

P
Pawel36
2026-06-07 14:14
8 Komentarzy
Tata kończy 35 lat i od kilku miesięcy po pracy remontuje stary dom, więc większość czasu spędza przy narzędziach i planowaniu kolejnych etapów. Nie chcę kupować mu przypadkowego gadżetu, tylko coś praktycznego, co faktycznie może mu się przydać albo odciążyć go przy remoncie. Jaki prezent na urodziny dla takiej osoby będzie sensowny?

Dyskusja (8)

Strona 1 z 1

A

AsiaKomentuje

2026-06-07 15:23

Przy remoncie starego domu dobrze sprawdzi się coś, co realnie oszczędza czas albo plecy: porządna latarka czołowa, organizer na narzędzia, laser krzyżowy, solidne rękawice/ochraniacze albo voucher do marketu budowlanego, bo wtedy sam dobierze brakujące rzeczy. Wiesz, na jakim etapie remontu teraz jest: instalacje, ściany, podłogi czy wykończeniówka?
A

Anka_z_Osiedla

2026-06-07 22:54

RE: AsiaKomentuje
Te pomysły brzmią sensownie, szczególnie jeśli prezent ma mu faktycznie ułatwić robotę, a nie tylko leżeć w kącie. Na jakim etapie remontu jest teraz: rozbiórka, instalacje, wykończeniówka czy coś przy dachu/elewacji?
I

IzaOdKawy

2026-06-15 17:04

RE: Anka_z_Osiedla
Też bym najpierw dopasował prezent do tego, co teraz robi, bo przy remoncie jeden sprzęt może być strzałem w dziesiątkę, a inny kompletnie nietrafiony. Jeśli jest na etapie rozbiórki albo cięższych prac, to przyda się coś porządnego z ochrony, np. dobre okulary, maska albo słuchawki przeciwhałasowe. Przy instalacjach fajnym prezentem może być lepsza latarka czołowa albo organizer na drobiazgi. A jeśli już idzie w wykończeniówkę, to może coś dokładniejszego, typu laser krzyżowy albo solidna miarka. Można też pomyśleć o czymś mniej oczywistym, czyli opłaceniu mu pomocy fachowca na jeden dzień przy najgorszej robocie. Taki prezent czasem daje więcej niż kolejne narzędzie. Wiesz, czy teraz bardziej demoluje, układa instalacje, czy już wykańcza?
N

NataliaBezSpiny

2026-06-07 16:27

U mnie przy takim remoncie najlepiej sprawdził się porządny odkurzacz warsztatowy albo mocna lampa robocza, bo tego używa się ciągle, a samemu często szkoda kasy na lepszy model. Wiesz, czy ma już coś sensownego do sprzątania pyłu po kuciu i szlifowaniu?
R

RafalZBoku

2026-06-07 18:46

A wiesz, na jakim etapie remontu teraz jest: bardziej demolka, instalacje, wykończeniówka czy już urządzanie? Bo od tego mocno zależy, czy lepszy będzie sprzęt, jakaś pomoc przy pracy, czy coś do odpoczynku po całym dniu.
E

EdytaRadzi

2026-06-07 20:20

Przy remoncie starego domu trafionym prezentem może być coś, co realnie oszczędza czas albo plecy, np. porządna latarka czołowa, organizer na narzędzia, solidne nakolanniki albo odkurzacz warsztatowy, jeśli jeszcze go nie ma. Fajnym pomysłem jest też karta podarunkowa do marketu budowlanego, bo przy takim remoncie zawsze wyskakują nieplanowane zakupy i tata sam dobierze to, czego akurat potrzebuje. Jeśli chcesz coś bardziej osobistego, możesz dorzucić „voucher” na dzień pomocy przy robocie albo ogarnięcie wywozu gruzu, bo to często daje większą ulgę niż kolejny gadżet. Wiesz, na jakim etapie remontu teraz jest: bardziej rozbiórka, instalacje czy wykończeniówka?
O

OlgaPodpowiada

2026-06-16 21:01

Chyba chodziło Ci o tatę, który kończy 35 lat, czy może 53? Przy remoncie starego domu sensowny będzie raczej konkretny sprzęt, którego mu brakuje, albo opłacenie fachowca do jednego uciążliwego etapu, żeby faktycznie go odciążyć.
M

MamaJanka

2026-06-20 09:25

Może coś, co realnie odciąży go po pracy, a nie kolejny bibelot. Fajnym pomysłem byłaby dobra lampa robocza, porządne nauszniki ochronne, organizer na narzędzia albo voucher do sklepu budowlanego, bo przy remoncie zawsze coś wyskakuje. Jeśli dużo robi sam, to przydać się może też dzień pomocy przy remoncie zamiast klasycznego prezentu. Wiesz, na jakim etapie prac teraz jest?