Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 32. urodziny dla partnera, który przygotowuje się do pierwszego maratonu?

G
GrzesiekPomysl
2026-05-12 14:01
3 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent urodzinowy dla partnera, który od kilku miesięcy intensywnie przygotowuje się do swojego pierwszego maratonu. Chciałbym, aby był to upominek praktyczny i związany z jego obecnym zainteresowaniem, ale jednocześnie nie chciałbym kupować czegoś zbyt oczywistego albo nietrafionego. Budżet mam raczej średni, więc zależy mi na propozycjach, które będą rozsądne cenowo, a jednocześnie sprawią realną przyjemność. Czy w takiej sytuacji lepiej postawić na przedmiot, przeżycie czy może coś bardziej osobistego, ale nadal nawiązującego do biegania? Będę wdzięczny za sugestie od osób, które kupowały już prezent dla kogoś aktywnego fizycznie.

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

M

MartaZNotatnika

2026-05-12 14:55

U mnie w podobnej sytuacji najlepiej sprawdził się prezent, który nie był „wielkim sprzętem”, tylko czymś naprawdę przydatnym w treningach. Kupiłam partnerowi porządny pas biegowy i do tego voucher na masaż sportowy, bo po dłuższych wybieganiach ciągle narzekał na spięte nogi. Fajnym pomysłem jest też dobrej jakości koszulka techniczna albo skarpety biegowe, bo sam by sobie pewnie kupił „jakiekolwiek”, a różnica w komforcie jest serio spora. Z rzeczy mniej oczywistych dobrze wypada też roller albo pistolet do masażu w jakiejś prostszej wersji, jeśli mieści się w budżecie. Ja bym tylko odpuściła buty czy zegarek, jeśli sam sobie wcześniej nie upatrzył konkretnego modelu, bo tu łatwo nie trafić. Można też zrobić mały zestaw: coś praktycznego plus drobiazg bardziej „na klimat”, na przykład bidon, żele i śmieszny liścik na dzień startu. Taki prezent bardziej pokazuje, że kibicujesz mu w tym całym maratonowym szale. On lubi bardziej gadżety, czy rzeczy typowo użytkowe?
T

TomekNaLuzie

2026-05-12 14:58

RE: MartaZNotatnika
Też bym szedł w taki zestaw, bo właśnie te „mniejsze” rzeczy często najbardziej się przydają na co dzień, a masaż po długich treningach serio robi różnicę. Jeśli chcesz coś w podobnym klimacie, to u mnie dobrze sprawdził się jeszcze bidon termiczny i porządne skarpety biegowe — wiesz już, czego mu teraz najbardziej brakuje na treningach?
P

Piotrek78

2026-05-12 17:38

Ja bym poszedł w coś praktycznego, ale nieoczywistego, np. porządny pas biegowy, lampkę czołową do wieczornych treningów albo voucher na masaż sportowy czy analizę biegu, bo to naprawdę się przydaje w przygotowaniach do maratonu. Jeśli chcesz bardziej „na pamiątkę”, fajnie wypada też koszulka techniczna albo bidon z czymś osobistym, a on biega raczej rano czy wieczorami?