Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 45. urodziny dla żony wracającej do pracy po dłuższej przerwie?

K
KingaInspiruje
2026-05-07 08:19
1 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent na 45. urodziny dla żony, która za chwilę wraca do pracy po kilku latach przerwy i mam wrażenie, że typowe prezenty zupełnie do niej nie pasują. Pracuje w biurze projektowym na etacie, a prywatnie najbardziej ceni rzeczy praktyczne, estetyczne i takie, z których faktycznie da się korzystać na co dzień. Odpadają u nas przypadkowe dekoracje, biżuteria kupowana w ciemno i perfumy, bo w tych sprawach ma bardzo konkretny gust. Budżet mam mniej więcej 300-500 zł, więc chciałabym wybrać coś porządnego, ale bez przesady i bez efektu kupienia czegokolwiek na siłę. Zależy mi też, żeby ten prezent nie był zbyt romantyczny ani infantylny, bo ona zdecydowanie bardziej docenia sens niż sam gest. Urodziny wypadają dosłownie kilka dni przed jej powrotem do pracy, więc dobrze byłoby, gdyby prezent jakoś pasował do tego momentu w życiu. Co sprawdziłoby się na 45. urodziny dla takiej osoby, żeby nie było ani banalnie, ani zbyt oficjalnie?

Dyskusja (1)

Strona 1 z 1

M

MartaZNotatnika

2026-05-07 08:40

Ja bym poszedł w coś, co przyda jej się od razu po powrocie do pracy, ale nie będzie tylko „gadżetem do biura”. Może porządna skórzana torba albo plecak w prostym stylu, ewentualnie jakiś lepszy organizer, notes albo pióro, jeśli lubi takie rzeczy. Fajnie też sprawdza się voucher na masaż albo dzień w spa, bo powrót po dłuższej przerwie potrafi być jednak męczący. Wiesz może, czy bardziej ucieszyłaby się z czegoś do pracy czy raczej z czegoś tylko dla siebie?