Za miesiąc idę na 18. urodziny chrześniaka i trochę utknęłam, bo widujemy się może dwa razy w roku. Wiem tylko, że jest w technikum i czasem gra na komputerze, ale nie znam konkretnych tytułów ani sprzętu, jaki ma. Budżet mam około 200-250 zł i nie chciałabym, żeby prezent wyglądał jak przypadkowy zakup w ostatniej chwili. Czy w takiej sytuacji lepiej szukać czegoś uniwersalnego, czy jednak próbować trafić w jego zainteresowania? Jakie pytanie zadać rodzinie, żeby dowiedzieć się czegoś sensownego i nie spalić niespodzianki?
Jaki kupic prezent na urodziny
Jaki prezent na 18. urodziny dla chrześniaka, którego słabo znam?
P
PaulinaPodpowie
2026-04-22 12:47
2 Komentarzy
Dyskusja (2)
Strona 1 z 1
M
MamaJanka
2026-04-22 15:04
A masz możliwość podpytać jego rodziców albo rodzeństwo, czy bardziej ucieszyłby się z czegoś do komputera, czy raczej z kasy/karty podarunkowej? Przy tak luźnym kontakcie łatwo nie trafić, więc ja bym najpierw spróbowała wyciągnąć choć jedną konkretną wskazówkę.
M
Magda1989
2026-04-22 15:09
Też bym zaczęła od dyskretnego podpytania kogoś z domu, bo przy grach i sprzęcie komputerowym bardzo łatwo kupić coś, co już ma albo czego w ogóle nie użyje. Jeśli nie uda się nic ustalić, to chyba poszłabym w elegancko podaną gotówkę albo kartę do sklepu z elektroniką, plus jakaś drobna osobista rzecz, żeby nie wyglądało zbyt „kopertowo”. Przy osiemnastce taka forma raczej nie razi, zwłaszcza gdy kontakt jest luźniejszy. A wiesz chociaż, czy on sam planuje większy zakup po urodzinach?