Jaki kupic prezent na urodziny

Jaki prezent na 40. urodziny dla męża, który wszystko kupuje sobie sam?

N
NataliaDlaNiego
2026-04-19 11:21
2 Komentarzy
Szukam pomysłu na prezent na 40. urodziny dla męża, ale mam problem, bo większość rzeczy, których potrzebuje, kupuje sobie od razu sam. Nie chcę iść w kolejny zegarek, perfumy ani alkohol, bo to już było przy poprzednich okazjach. Lubi praktyczne rzeczy, trochę elektronikę, dobrą kawę i wyjazdy, ale zależy mi, żeby prezent nie wyglądał jak kupiony na ostatnią chwilę. Budżet mogę dopasować, jeśli pomysł będzie naprawdę trafiony. Czy lepiej szukać czegoś materialnego czy przeżycia? Jaki prezent w takiej sytuacji nie będzie zbyt oczywisty?

Dyskusja (2)

Strona 1 z 1

R

Renata38

2026-04-19 12:32

Może zamiast konkretnej rzeczy pójść w przeżycie, ale takie dopracowane: weekend w fajnym miejscu, dobra kolacja, degustacja kawy albo warsztaty baristyczne. Przy kimś, kto wszystko kupuje sobie sam, często lepiej wypada coś, czego sam by nie zorganizował albo ciągle odkładał. Do tego można dorzucić mały praktyczny gadżet do kawy czy podróży, żeby było też coś „do ręki”. Bardziej lubi spokojny wyjazd we dwoje czy coś z atrakcjami?
P

PawelOdRoweru

2026-04-19 14:12

Może zamiast jednej rzeczy zrób mu prezent „do zużycia”, ale dopracowany: weekendowy wyjazd z dobrą kawiarnią albo palarnią po drodze, ewentualnie kurs parzenia kawy z jakimś fajnym akcesorium dobranym pod to, czego jeszcze nie ma. A bardziej ucieszyłby się z niespodzianki czy z czegoś wcześniej ustalonego?