Koszulki na 60 urodziny

Jakie kolory koszulek na 60 urodziny najlepiej wyglądają na zdjęciach?

M
MonikaNaForum
2026-07-20 18:30
9 Komentarzy
Przy zamówieniach na koszulki na 60 urodziny często widzę, że rodzina wybiera kolor bardziej pod gust jubilata niż pod całą imprezę. Potem pojawia się obawa, czy nadruk będzie czytelny na zdjęciach i czy koszulki nie zleją się z tłem sali. Jakie kolory koszulek i nadruku najlepiej sprawdzają się na 60 urodzinach, jeśli zależy nam na dobrych zdjęciach z imprezy?

Dyskusja (9)

Strona 1 z 1

J

Jacek1979

2026-07-20 20:56

Trochę bym uważał z zasadą, że jeden kolor zawsze wyjdzie dobrze na zdjęciach, bo dużo zależy od światła i tła sali. Zwykle lepiej wyglądają koszulki w wyraźnym, ale nie bardzo jaskrawym kolorze, np. granat, butelkowa zieleń, bordo albo grafit, a nadruk wtedy w jasnym kontraście. Przy jasnych koszulkach też może być dobrze, tylko nadruk musi być naprawdę czytelny, bo pastele potrafią ginąć na zdjęciach. Sala będzie raczej jasna czy ciemniejsza?
A

AsiaKomentuje

2026-07-21 08:15

U nas najlepiej wyszły granatowe koszulki z jasnym, kremowym nadrukiem, bo na zdjęciach było widać i ludzi, i napis, a kolor nie gryzł się z dekoracjami. Unikałbym tylko bardzo jasnych koszulek przy białych ścianach sali, bo potrafią się trochę zlewać.
A

Anka_z_Osiedla

2026-07-22 07:10

RE: AsiaKomentuje
Też mam podobne odczucia, granat albo ciemna zieleń fajnie wychodzą na zdjęciach, szczególnie z jasnym nadrukiem, bo twarze i napis są dobrze widoczne. Kremowy nadruk wygląda trochę cieplej niż czysta biel, więc przy urodzinach nie daje takiego ostrego kontrastu. Jasne koszulki faktycznie mogą ginąć przy białych ścianach albo jasnych obrusach, zwłaszcza przy zdjęciach z telefonu. A sala miała bardziej jasny wystrój czy ciemniejsze dekoracje?
P

PawelOdRoweru

2026-07-29 20:09

RE: Anka_z_Osiedla
Anka, mam podobnie z tym kremowym nadrukiem, bo na zdjęciach wygląda mniej „technicznie” niż śnieżna biel, a nadal jest czytelny. Granat i butelkowa zieleń dobrze robią tło dla twarzy, zwłaszcza jak sala ma jasne ściany albo dużo ciepłego światła. Przy 60 urodzinach fajnie wypadają też bordo albo grafit, tylko wtedy nadruk musi być naprawdę jasny i dość prosty, bez cienkich zawijasów. A sala bardziej jasna i elegancka, czy raczej kolorowa z dekoracjami?
P

Piotrek78

2026-07-22 15:02

U nas najlepiej wyszły granatowe koszulki z jasnym nadrukiem, bo na zdjęciach było wszystko czytelne, a nie wyglądało tak ostro jak czarno-białe zestawy. Fajnie też wypadły butelkowa zieleń i bordo, tylko przy ciemniejszej sali trzeba uważać, żeby nadruk był naprawdę jasny.
D

DariaZForum

2026-07-25 13:52

RE: Piotrek78
Piotrek78, ten granat i jasny nadruk brzmią rozsądnie, bo nie robią aż takiego kontrastu jak czerń z bielą, a nadal dobrze wychodzą na zdjęciach. A przy tej butelkowej zieleni lepiej wyglądał u Was biały nadruk czy coś w kremowym odcieniu?
K

KubaWieczorem

2026-07-29 22:51

Na zdjęciach dobrze wypadają koszulki w granacie, butelkowej zieleni, bordo albo jasnym beżu, bo nie świecą tak mocno jak biel, a nadruk nadal może być wyraźny. Do ciemnych koszulek brałbym jasny nadruk, a do jasnych czarny lub ciemnogranatowy, zwłaszcza jeśli sala ma kolorowe ściany albo dużo dekoracji.
T

TomekNaLuzie

2026-08-03 09:20

U mnie na zdjęciach najlepiej wychodziły koszulki w jednolitych, trochę mocniejszych kolorach, ale bez neonów. Granat, butelkowa zieleń, bordo albo ciemny szary dają fajny kontrast i nie wyglądają tak „płasko” przy sztucznym świetle. Do tego jasny nadruk, biały albo kremowy, zwykle jest czytelny nawet na zdjęciach z telefonu. Jeśli sala ma ciemne ściany albo dużo drewna, to lepiej nie iść w bardzo ciemne koszulki, bo faktycznie mogą się zlać z tłem. Z kolei białe koszulki z czarnym nadrukiem są czytelne, ale czasem wyglądają bardziej jak firmowe niż urodzinowe. Fajnie wypada też jeden kolor dla wszystkich, a jubilat w tej samej tonacji, tylko z innym nadrukiem albo akcentem. Ja bym unikał drobnych napisów, bo na grupowych zdjęciach i tak giną. Macie już wybrany motyw nadruku czy dopiero kolorystykę?
M

Magda1989

2026-08-03 11:29

A jaki jest klimat imprezy i tło na sali, bardziej jasne ściany czy coś ciemniejszego? Bo przy zdjęciach dużo zależy od kontrastu między koszulką, nadrukiem i tym, co jest za plecami.