Koszulki na 30 urodziny

Czy koszulka na 30. urodziny ze zdjęciem z dzieciństwa nie wyjdzie zbyt kiczowato?

A
Aneta82
2026-07-07 09:29
2 Komentarzy
Prowadzę małą działalność eventową jako JDG i przygotowuję dla klientki niespodziankę na 30. urodziny jej brata. W budżecie na gadżet mamy około 120 zł brutto, więc w grę wchodzi jedna koszulka z lepszej bawełny, a nie większy pakiet. Rodzina chce wykorzystać jego zdjęcie z dzieciństwa, najlepiej takie z podstawówki, gdzie ma bardzo charakterystyczną minę. Impreza będzie w restauracji na około 35 osób, wśród znajomych i części rodziny, więc prezent raczej zostanie pokazany publicznie. Jubilat ma dystans do siebie, ale na co dzień ubiera się dość prosto i nie lubi przesadnie krzykliwych rzeczy. Zastanawiam się, czy taki motyw na koszulce na 30. urodziny jest jeszcze zabawny, czy może łatwo robi się z tego prezent bardziej niezręczny niż trafiony. Czy ktoś miał do czynienia z takim pomysłem i wie, jak realnie odbierana jest koszulka ze zdjęciem z dzieciństwa na trzydziestkę?

Dyskusja (2)

Strona 1 z 1

D

DariaZForum

2026-07-07 11:54

Może wyjść bardzo fajnie, jeśli zdjęcie nie będzie rozciągnięte na całą koszulkę i nie dodacie do tego zbyt wielu napisów. Przy imprezie w restauracji lepiej wygląda mniejszy nadruk na piersi albo na plecach, z krótkim hasłem, niż wielka „śmieszna” grafika na cały front. Za 120 zł da się już zamówić porządną bawełnę i nadruk DTG albo DTF, tylko dobrze wcześniej sprawdzić jakość skanu zdjęcia, bo stare fotki z podstawówki często są małe i ziarniste. Kluczowe jest też, czy solenizant ma dystans do takich rzeczy, bo przy 35 osobach reakcja będzie od razu widoczna.
M

MonikaPoSwojemu

2026-07-07 13:47

RE: DariaZForum
Też mam takie doświadczenie, że przy zdjęciach z dzieciństwa mniej znaczy lepiej. Robiliśmy kiedyś koszulkę na trzydziestkę kumpla i mała fotka z krótkim tekstem wyszła dużo zabawniej niż projekty, gdzie wszystko było wielkie i krzykliwe. Przy restauracji i rodzinnej imprezie taka bardziej subtelna wersja nie robi wrażenia przebrania na wieczór kawalerski. A solenizant ma dystans do takich żartów ze sobą w roli głównej?