Koszulki na 30 urodziny

Czy koszulka na 30. urodziny ze zdjęciem z dzieciństwa nie wyjdzie zbyt kiczowato?

A
Aneta82
2026-07-07 09:29
3 Komentarzy
Prowadzę małą działalność eventową jako JDG i przygotowuję dla klientki niespodziankę na 30. urodziny jej brata. W budżecie na gadżet mamy około 120 zł brutto, więc w grę wchodzi jedna koszulka z lepszej bawełny, a nie większy pakiet. Rodzina chce wykorzystać jego zdjęcie z dzieciństwa, najlepiej takie z podstawówki, gdzie ma bardzo charakterystyczną minę. Impreza będzie w restauracji na około 35 osób, wśród znajomych i części rodziny, więc prezent raczej zostanie pokazany publicznie. Jubilat ma dystans do siebie, ale na co dzień ubiera się dość prosto i nie lubi przesadnie krzykliwych rzeczy. Zastanawiam się, czy taki motyw na koszulce na 30. urodziny jest jeszcze zabawny, czy może łatwo robi się z tego prezent bardziej niezręczny niż trafiony. Czy ktoś miał do czynienia z takim pomysłem i wie, jak realnie odbierana jest koszulka ze zdjęciem z dzieciństwa na trzydziestkę?

Dyskusja (3)

Strona 1 z 1

D

DariaZForum

2026-07-07 11:54

Może wyjść bardzo fajnie, jeśli zdjęcie nie będzie rozciągnięte na całą koszulkę i nie dodacie do tego zbyt wielu napisów. Przy imprezie w restauracji lepiej wygląda mniejszy nadruk na piersi albo na plecach, z krótkim hasłem, niż wielka „śmieszna” grafika na cały front. Za 120 zł da się już zamówić porządną bawełnę i nadruk DTG albo DTF, tylko dobrze wcześniej sprawdzić jakość skanu zdjęcia, bo stare fotki z podstawówki często są małe i ziarniste. Kluczowe jest też, czy solenizant ma dystans do takich rzeczy, bo przy 35 osobach reakcja będzie od razu widoczna.
M

MonikaPoSwojemu

2026-07-07 13:47

RE: DariaZForum
Też mam takie doświadczenie, że przy zdjęciach z dzieciństwa mniej znaczy lepiej. Robiliśmy kiedyś koszulkę na trzydziestkę kumpla i mała fotka z krótkim tekstem wyszła dużo zabawniej niż projekty, gdzie wszystko było wielkie i krzykliwe. Przy restauracji i rodzinnej imprezie taka bardziej subtelna wersja nie robi wrażenia przebrania na wieczór kawalerski. A solenizant ma dystans do takich żartów ze sobą w roli głównej?
W

Wiola76

2026-07-18 19:18

Trochę bym tu uważał, bo samo zdjęcie z dzieciństwa nie robi jeszcze kiczu, ale dużo zależy od tego, jak to będzie podane. Jeśli to ma być wielki nadruk na całą koszulkę z podpisem w stylu „król podstawówki”, to przy imprezie w restauracji może wyjść bardziej wieczór kawalerski niż prezent urodzinowy. Przy lepszej bawełnie i prostym projekcie, np. małe zdjęcie na piersi albo zdjęcie w ramce jak z legitymacji, może być całkiem zabawnie i nadal w miarę z klasą. Ja bym też nie zakładał, że solenizant automatycznie będzie zachwycony, bo charakterystyczna mina dla rodziny bywa śmieszna, a dla niego może być lekko krępująca. Zwłaszcza przy 35 osobach i restauracji, gdzie wszyscy będą to komentować. Może zamiast robić z tego główny element stroju, potraktować koszulkę bardziej jako rekwizyt do zdjęcia albo wręczenia prezentu. Kluczowe jest chyba to, czy on ma dystans do takich rodzinnych żartów. To zdjęcie jest bardziej urocze i zabawne, czy raczej kompromitujące?