Szukam prezentu na 30. urodziny dla bliskiej osoby, która raczej nie zbiera gadżetów i zwykle kupuje sobie to, czego potrzebuje. Chcę, żeby to było coś praktycznego albo naprawdę miłego, ale bez przesady i bez banałów. Co byście polecili w budżecie około 150–250 zł, żeby trafić w gust i nie kupić kolejnej nieużywanej rzeczy?
Jaki kupic prezent dla niej
Jaki prezent dla niej na 30. urodziny, gdy „ma już wszystko” (ok. 150–250 zł)?
G
GosiaKupuje
2026-03-13 09:56
3 Komentarzy
Dyskusja (3)
Strona 1 z 1
E
EdytaRadzi
2026-03-13 10:26
U mnie najlepiej zadziałało podarowanie „czasu”, a nie kolejnej rzeczy: kupiłem bliskiej osobie voucher na masaż/SPA i dołożyłem mały bilecik z konkretną datą, żeby to nie wylądowało w szufladzie. W budżecie 150–250 zł spokojnie da się ogarnąć 60–90 minut relaksu i to jest praktyczne w tym sensie, że naprawdę się przydaje, nawet jak ktoś „ma wszystko”. Druga opcja, która też trafiła w dziesiątkę, to kolacja degustacyjna albo warsztaty (np. ceramika, perfumy) — bo zostaje wspomnienie, a nie grat na półce. Ona bardziej lubi odpoczynek i pielęgnację, czy raczej wyjścia i przeżycia?
K
KlaudiaDoradza
2026-03-13 13:48
Ja bym poszedł w „doświadczenie” zamiast rzeczy: fajna kolacja/brunch, masaż albo mały voucher do jej ulubionego miejsca (kawiarnia, księgarnia, kosmetyczka) w tej kwocie zwykle robi robotę, a nie zalega na półce. Wiesz, co ona lubi bardziej: jedzenie, relaks czy jakieś wyjścia?
C
CelinaOdpowiada
2026-03-13 19:45
U mnie najlepiej sprawdził się prezent „do doświadczenia”, bo nie robi bałaganu: voucher na masaż/kosmetykę albo kolację w fajnym miejscu, ewentualnie bilety na koncert/teatr w jej klimacie (w tym budżecie da się spokojnie ogarnąć). Wiesz, co ją najbardziej relaksuje: ciało (masaże), jedzenie czy kultura?